Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDimecres 16 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 6,1-6.16-18

Jesús va dir als seus deixebles:

Mireu de no fer el que Déu vol només perquè la gent us vegi, ja que així no tindríeu cap recompensa del vostre Pare del cel.

Per tant, quan facis almoina, no ho anunciïs a toc de trompeta, com fan els hipòcrites a les sinagogues i pels carrers, perquè tothom els alabi. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t’ho recompensarà.

I quan pregueu, no sigueu com els hipòcrites, que els agrada de posar-se drets i pregar a les sinagogues i a les cantonades de les places perquè tothom els vegi. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan preguis, entra a la cambra més retirada, tanca-t’hi amb pany i clau i prega al teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t’ho recompensarà.

I quan dejuneu, no feu un posat trist com els hipòcrites, que es desfiguren la cara perquè tothom vegi que dejunen. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan dejunis, perfuma’t el cap i renta’t la cara, perquè els altres no vegin que dejunes, sinó tan sols el teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t’ho recompensarà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les paraules que acabem de llegir ens conviden a una gran sinceritat i senzillesa en el nostre tracte amb el Senyor; si nosaltres intentem de tenir un tracte íntim amb Ell o si sacrifiquem el nostre temps o les nostres forces per intentar d’ajudar el qui ens necessita, tot això ho hem de fer com una conseqüència natural del nostre amor i de la il·lusió que ens fa veure’l feliç en contemplar que ens esforcem per dur a la pràctica tot el que ens va recomanar.

• Fora molt trist si la nostra actuació aparentment evangèlica en el fons tingués per arrel el satisfer el nostre afany de protagonisme i de vanitat. Ara bé, la por de caure en aquest parany no ens ha d’apartar de fer les bones obres. Diuen que sant Bernat, un gran predicador de la Paraula de Déu, a vegades quan anava a començar un sermó sentia en el seu interior la veu del temptador que li suggeria que era la vanitat la que el portava a parlar. El sant li responia: fuig d’aquí: ni per tu no ho he començat ni per tu no deixaré de dur-ho a terme. La meva ànima pensa només en el bé que la gràcia de Déu obrarà en els qui m’escoltaran. El nostre tracte amb el Senyor no ha de ser recargolat, ha de ser senzill i confiat, com el d’un fill amb el seu pare.

• Per acabar voldria fer un breu esment a la nostra reacció davant un error, és a dir, quan pequem. En general el pecat ens sap molt greu. Però jo em pregunto quin és el motiu que ens entristeix. Normalment la causa està en no haver estat fidels a l’amor que el Senyor ens té i al qual nosaltres volem correspondre. En aquest cas, quan acudim a Ell ens donarà una forta abraçada com quan aquell fill tornà a casa amb el vestit esparracat. Ara bé, per desgràcia, a vegades pot ser que el pecat ens sàpiga greu perquè ens deixa decebuts de nosaltres mateixos: ens pensàvem que érem més forts i resulta que som tan febles com els altres. El pecat no ens portaria a mirar amb tendresa Jesús posat en creu; ens portaria a mirar-nos a nosaltres mateixos amb profunda tristesa. En aquest cas no es tractaria d’una ferida en la nostra relació amb Déu; el que sentiríem ferida seria la pròpia vanitat. Que quan pequem sapiguem dir-li: Senyor, us he ofès, però, malgrat tot, Vós sabeu que us estimo.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: