Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDissabte 19 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 6, 24-34

Jesús va dir als seus deixebles:

Ningú no pot servir dos senyors, perquè si estima l’un, avorrirà l’altre, i si fa cas de l’un, no en farà de l’altre. No podeu servir alhora Déu i el diner.

Per això us dic: No us preocupeu per la vostra vida, pensant què menjareu o què beureu, ni pel vostre cos, pensant com us vestireu. ¿No val més la vida que el menjar, i el cos més que el vestit? Mireu els ocells del cel: no sembren, ni seguen, ni recullen en graners, i el vostre Pare celestial els alimenta. ¿No valeu més vosaltres que no pas ells? ¿Qui de vosaltres, per més que s’hi esforci, pot allargar d’un sol instant la seva vida? I del vestit, per què us en preocupeu? Fixeu-vos com creixen les flors del camp: no treballen ni filen, però us asseguro que ni Salomó, amb tota la seva magnificència, no anava vestit com cap d’elles. I si l’herba del camp, que avui és i demà la tiren al foc, Déu la vesteix així, ¿no farà més per vosaltres, gent de poca fe? Per tant, no us preocupeu, pensant què menjareu, o què beureu, o com us vestireu. Tot això, els pagans ho busquen amb neguit, però el vostre Pare celestial ja sap prou que en teniu necessitat. Vosaltres, busqueu primer el Regne de Déu i fer el que ell vol, i tot això us ho donarà de més a més. No us preocupeu, doncs, pel demà, que el demà ja s’ocuparà d’ell mateix. Cada dia en té prou amb els seus maldecaps.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Déu, és donació gratuïta d’amor i vida que crea i recrea, sense cap esforç per part nostra, tan sols perquè és feliç donant-se, ens va omplint d’Ell i, en sentir-nos tan estimats, esclatem en donació a Ell, a la creació i als altres.

• Els béns materials, és el nostre desig de posseir, d’atresorar mai satisfet, que en lloc de saciar-nos ens provoquen un major afany de tenir-ne més, tan sols pel nostre benefici, pel que cal amagar-los legalment o il·legal o fruir-ne amb desmesura.

• Déu tot ho fa bé, regala amb gran bellesa a tota la creació, pel seu gaudi i glòria, sense importar-li la durada de la seva existència, que Ell té escrita en el seu llibre i que la intel·ligència i voluntat humana poden modificar ni en un segon.

• Déu té cura cada dia de tot el creat per la seva glòria. Els ocells, les flors, l’herba dels prats retornen al Pare segons els dons rebuts: cants virtuosos, colors i olors, frescor i repòs…

• I l’home? Jesús va expressar la bellesa amb què de Déu obsequia l’ésser humà. Bell com els ocells, els arbres, els cims, els oceans… bellesa que irradiava des del cor curull d’amor rebut del Pare.

• Cap home mai ha aconseguit aquesta bellesa divina! La nostra vida és anar-ho intentant, deixant-nos omplir per l’Amor, essent fang en mans del terrissaire.

• Cal viure la bellesa i bondat del regal del nou dia, el present, no capficar-nos planejant el futur. Vivim el present com obertura de cor per percebre la presència de Déu en tot i disposar-nos a fer-lo present treballant pel Regne.

• Si hem servit Déu, a la fi de la vida ens presentarem amb el cor ple de noms (Pere Casaldàliga) i les mans treballades d’haver donat. Si hem servit els bens materials ens mostrarem buits i amb els punys closos.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: