Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉU Diumenge 20 Juny 2021

Paraula de Déu

Marc 4,35-41

Un dia, arribat el capvespre, Jesús diu als deixebles:

– Passem a l’altra riba.

Deixaren, doncs, la gent i se’l van endur en la mateixa barca on es trobava. L’acompanyaven altres barques. Tot d’una es va aixecar un gran temporal; les onades es precipitaven dins la barca i l’anaven omplint. Jesús era a popa, dormint amb el cap sobre un coixí. Ells el desperten i li diuen:

– Mestre, ¿no et fa res que ens enfonsem?

Així que es despertà, va increpar el vent i digué a l’aigua:

– Silenci! Calla!

Llavors el vent va parar i seguí una gran bonança. Jesús els digué:

– Per què sou tan covards? Encara no teniu fe?

Ells van sentir un gran temor i es deien l’un a l’altre:

– Qui és aquest, que fins el vent i l’aigua l’obeeixen?

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús ens va mostrar com hem de viure la vida: un temps de silenci i pregària per a trobar interiorment a Déu, per discernir com desitja que mostrem el seu amor i, un temps d’activitat i moviment, de sortir de nosaltres mateixos, per recórrer el camí que ens portarà a l’abraçada del Pare. Jesús ens il·lusiona a agafar la barca on ell puja com a company de viatge.

• Iniciem la caminada i Jesús n’és el guia. Coneix perfectament la ruta, les dificultats, els perills i està preparat i disposat a solucionar-les, però ens deixa llibertat perquè fruïm del paisatge i caminem segons les nostres possibilitats. Ell ens dona seguretat i comparteix el que estima i coneix bé de la ruta, dels cims, de la gent dels poblats pels quals anem passant.

• El camí comporta certes dificultats, però és esplèndid: boscos imponents, rius cabalosos de gelera, llargues cascades, pics esvelts de neus perpètues… Jesús amb discreció ens acompanya i enfront del perill ens tranquil·litza, ens dona seguretat i esperança per aconseguir la fita.

• A la fi, després de força dies d’esforç, quan assolim l’objectiu i el cor, ja ben ple de per tanta bellesa regalada, se’ns omple de llum, és el moment de les abraçades i felicitacions; el cansament ha valgut la pena. Jesús, el guia, ens diu: no desitjàveu abastar aquest moment? Per què dubtàveu de vosaltres mateixos si jo us acompanyava?

• Demanem conèixer més a Jesús, la seva manera de viure l’amor, perquè enamorats d’Ell, conduïts per la seva mà, ens il·lusionem amb la ruta que ens proposa i ens posem en camí, decidits a donar-ho tot, amb la certesa que rebrem l’abraçada del Pare en arribar a l’altra riba.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: