Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDilluns 21 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 7, 1-5

Jesús va dir als seus deixebles: No judiqueu, i no sereu judicats. Perquè tal com judiqueu sereu judicats, i tal com mesureu sereu mesurats. Com és que veus la brossa a l’ull del teu germà i no t’adones de la biga que hi ha en el teu? Com pots dir al teu germà: «Deixa’m que et tregui l’estella de l’ull», si tu tens una biga en el teu? Hipòcrita, treu primer la biga del teu ull i llavors hi veuràs prou clar per a treure l’estella de l’ull del teu germà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• 1) Seguim dins els capítols de Mateu on Jesús presenta diverses pistes ètiques i de convivència segons els valors de l’Evangeli. Avui ens convida a examinar la nostra tendència a criticar i jutjar els altres.

• Sí, en aquesta estona de pregària puc aprofitar per fer-me aquesta pregunta: com estic, jo, de criticar les altres persones, jutjar-les, mirar-les potser amb certa malvolença…?

• 2) En aquest evangeli, com passa tan sovint en aquests relats, emfatitza el que vol dir mitjançant grans hipèrboles, grans exageracions que sorprenen però que cal imaginar-les com a mostra de l’apassionament amb les que Jesús parlaria: “com goses mirar l’estella de l’ull del teu germà si tu tens una biga enooooorme al teu?”

• Potser, puc imaginar Jesús com mirant-nos a tots tendrament però amb un lleuger somriure ple d’ironia, en veure’ns criticant-nos tant els uns als altres, i tots en realitat tan plens de limitacions, de petites incoherències, de coses ben millorables… i gastant l’energia no en millorar cadascú sinó en criticar els altres…

• Puc contemplar aquesta mirada de Jesús, com la de la mare o pare que veu el fill o la filla topant un i altre cop amb la mateixa limitació, i com dient: ‘però que no ho veus, que així no vas enlloc?’…

• Que la mirada tendra de Jesús m’ajudi a deixar el mal costum de veure els defectes dels altres sense mirar que tots en tenim per donar i vendre… i malgrat tot Ell ens mira sempre amb tendresa… Puc aprendre una mica d’Ell?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: