Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDijous 24 de Juny 2021

Paraula de Déu

Lluc 1,57-66.80

Quan se li va complir el temps, Elisabet infantà un fill. Els veïns i els parents sentiren a dir que el Senyor li havia mostrat el seu amor, i tots la felicitaven.

Al cap de vuit dies es reuniren per circumcidar l’infant i volien que es digués Zacaries, com el seu pare. Però la seva mare s’hi va oposar dient:

—No! S’ha de dir Joan!

Ells li replicaren:

—Però si no hi ha ningú de la família que porti aquest nom!

Llavors feren senyes al pare i li preguntaven com volia que es digués. Ell va demanar unes tauletes i va escriure-hi: «El seu nom és Joan.» Tots van quedar meravellats. A l’instant se li destravà la llengua i començà a parlar beneint Déu. Un gran respecte s’apoderà de tots els veïns. La gent parlava d’aquestes coses per tota la muntanya de Judea, i tothom qui ho sentia ho guardava en el seu cor i es preguntava: «Què serà aquest infant?»

Realment, la mà del Senyor era amb ell.

L’infant creixia i s’enfortia en l’Esperit, i va viure al desert fins al dia que es manifestà a Israel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui més aviat tenim una escena de contemplació. Com un retall de vida quotidiana. D’una bona gent. D’un matrimoni que no tenia fills, dels seus veïns, de les muntanyes de Judea. Més entranyable no pot ser. Experimentem una calidesa amb aquesta escena i ens hi quedem.

• Entenem la joia d’Elisabet, ja gran, tenint un fill. Ens agrada que els parents i veïns la felicitessin dient que el Senyor li havia mostrat el seu amor. I ens agrada perquè sentim que voldríem viure en un món com aquest.

• Després vindrà la decisió del nom, situacions viscudes per nosaltres mateixos. Uns, un nom, d’altres, un altre. Vivim immersos aquest instant, i els ulls ens brillen perquè ens sentim a prop.

• El regal continua, Elisabet, amb determinació, afirma el nom que s’ha de dir: Joan. La bella sentència del pare, que s’havia quedat mut: “El seu nom és Joan”. No “s’ha de dir”, sinó “és”.

• La conseqüència: el respecte de la gent i la pregunta: “Qui serà aquest nen?”

• I el nen creixia i s’enfortia en l’Esperit. I Joan va viure al desert fins que es va manifestar.

• Nosaltres estem de festa, per ell, sentim l’admiració, la seva fortalesa. Li agraïm la força amb què va fer de pont amb Jesús.

• Avui és un dia per estar contents, un bell record i el regal de l’escena magnífica de l’evangeli, hauríem de sentir-ne el goig, i viure’n tot el dia. I dir, a poc a poc, “Joan, gràcies!”. I aprendre a capbussar-nos a dins de l’evangeli i ser-hi, i estar amb Elisabet i Zacaries i amb la gent, i sentir l’alegria d’aquest nen, qui serà?, que acaba d’arribar.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: