Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDivendres 25 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 8, 1-4

Jesús baixà de la muntanya, i molta gent es posà a seguir-lo. Llavors es va acostar un leprós, es prosternà davant d’ell i li deia:

– Senyor, si vols, em pots purificar.

Jesús va estendre la mà i el tocà dient:

– Ho vull, queda pur.

A l’instant quedà pur de la lepra. Jesús li digué:

– Vigila de no dir-ho a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i presenta l’ofrena que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En veure les multituds, Jesús pujà a la muntanya i començà a ensenyar-los. Mateu ens mostra Jesús com el nou Moisès que dona el sentit ple a la llei del Sinaí insuflant-li l’Esperit. La lletra sola mata, l’Esperit vivifica. Acabat el seu ensenyament, Jesús baixa de la muntanya, comença la seva vida real, el seu peregrinar de poble en poble, portant el missatge del Regne que acaba d’ensenyar. I el primer que Mateu ens explica és la trobada amb un leprós que es prosterna davant d’ell: ”Senyor, si ho voleu podeu purificar-me”. Jesús reacciona instintivament: el toca i li diu: “si que ho vull,queda pur”. No es fa cap pregunta si pot tocar el leprós, si la llei ho permet, si… El seu instint de compassió es dispara, és més fort que ell mateix, i el leprós queda purificat. No hi ha sil·logismes, si sí o si no… L’amor al qui pateix ha provocat la guarició. Benaurats els compassius… Jesús, l’ungit de l’Esperit en acció.

• Hem de contemplar constantment i cordialment els evangelis, aspirant i xuclant aquest esperit que els habita de punta a puta, fins impregnar-nos el cos i l’ànima, i fer-lo carn de la nostra carn i esperit del nostre esperit. Sols així reaccionarem de forma instintiva, com Jesús, en la vida real, segons aquest Esperit de vida.

• Prosternem-nos davant d’Ell diguem-li com el leprós: “Senyor, si vols, purifica’m de les meves impureses, de la migradesa i egoisme que no deixen que penetri en mi el teu esperit d’amor.” I Jesús ens dirà: “Sí que ho vull, queda pur”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: