Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsESCRIT DEL BLOC Diumenge 27 de Juny 2021

EL CÀNCER

Quan diagnostiquen un càncer, el sotrac no només es produeix en la persona que té la malaltia, sinó que l’impacte es molt gran per a tots els que l’envolten.

Sempre que pronunciem aquesta maleïda paraula costa i molt assimilar-la. És molt difícil parlar de càncer en primera persona, però el sotrac que reps quan et donen el diagnòstic cal superar-lo i afrontar la situació amb tota la força i tot el coratge possible.

Es important agafar el futur amb molt d’optimisme, però essent realista. Sempre que la malaltia i els efectes que comporta ho permeti, es important incorporar-se a la feina. 

Conec una amiga que li diagnosticaren un càncer, ella s’hi va encarar, amb naturalitat i optimisme i va jugar a veure qui guanyava. Considero molt important el que va fer, ella sempre en parlava del càncer amb els amics i també amb el seu home i aquest diàleg va ser també una ajuda per treure ferro al càncer.

La seva valentia, fortalesa i convivència a casa li va donar calma i un “millor” descans. 

Crec que no es positiu quedar-s’ho tot per un mateix i callar.

Aquest amiga, va voler fer el seu recordatori per quan arribes l’hora de marxar. Tant punt el metge va veure que ja s’ha havia fet tot lo possible i l’impossible, li anunciaren que la posarien a pal·liatius i ella va demanar al metge de fer l’etapa de pal·liatius a casa, així amb tota la família, marit, fills, nets li va donar molta força, volia d’alguna manera poder conviure amb ells el temps que fos per poder-se acomiadar de tots amb tranquil·litat. Durant aquest temps, amb una expressió del seu home deia “ vivim una situació surrealista”

Va preparar i va escriure , com volia que fos el recordatori i l’escrit per quant arribes l’hora del traspàs. Va voler deixar constància del molt que estimava la família. Va complir el desitge de poder-se acomiadar de els amics.

Un recordatori amb un escrit entranyable i que guardo com un petit tresor.

Estimada amiga, segur que tots els que t’hem conegut ens has donat una lliçó de vida davant la mor.

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Dolcissima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: