Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsESCRIT DEL BLOCDimarts 29 de Juny 2021

Sant Pere

Sant i apòstol cristià, deixeble de Jesús i primer cap de l’església catòlica.

Segons el Nou Testament , Simó Pere (Betsaida,Galileaa, ?- Roma, c 64/67 ) fou un dels Dotze Apòstols de Jesús de Natzaret i va ser considerat per la hagiografia posterior com el primer.

Segons la tradició catòlica, després d’haver evangelitzat Antiopuia, hauria marxat a Roma, n’hauria esdevingut el primer bisbe i hauria mort com a màrtir a l’emplaçament del Vaticà . La seua tomba va ser trobada efectivament per l’arqueòleg Jérôme Carcopino als anys quaranta i pot ser visitada. És considerat un sant, entre d’altres, per l’Esglésgkesia catòlica així com el primer papa.

Segons la tradició popular, sant Pere seria el guardià de les portes del Paradis , per això se’l representa amb unes claus a la mà.

Els historiadors de primer segle ignoren els orígens i els primers temps del cristianisme i els Evangelis no poden ésser pas considerats história tal com es considera avui dia; d’altra banda això no n’és pas l’objectiu: els evangelistes no són pas testimonis des de fora , sinó sobretot deixebles que viuen llur fe i, de resultes d’això, produeixen documents apologètics destinats a animar la fervor de llurs auditors i a resumir el que consideren que és important difondre.

Només es disposa d’una al·lusió vaga i tardana (Tàcit) als fidels d’allò que aleshores només és considerat com una secta del judeisme i hom no disposa pas de cap testimoni escrit contemporani sobre els apòstols fet per cap dels historiadors esmentats.

Ruines de la casa de Pere a Cafarnaüm, sota l’actual església ortodoxa de Sant Pere

Consagració al Sagrat Cor de Jesús

Oh Jesús meu! Per mediació del Cor Immaculat de Maria Santíssima us ofereixo les oracions, obres i treballs del present dia, en reparació de les ofenses que us fan, i per les altres intencions del vostre Sagrat Cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: