Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDimarts 29 de Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 16,13-19

Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles:

–Qui diu la gent que és el Fill de l’home?

Ells respongueren:

–Uns diuen que és Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, Jeremies o algun dels profetes.

Ell els pregunta:

–I vosaltres, qui dieu que sóc?

Simó Pere li respongué:

–Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu.

Llavors Jesús li va dir:

–Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t’ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli petrí, per damunt de tots, és el de Mt. El text d’avui és el punt culminant de la tradició petrina: la confessió de fe de Pere a Cesarea de Felip ho fa palès, quan Pere confessa Jesús com “el Messies, el fill del Déu viu”. La confessió de Pere en Mc “Tu ets el Messies”, és aprofundida per Pere en Mt amb la fórmula solemne “el fill del Déu viu” arrelada en l’AT que assoleix una significació molt més pregona en Mt. Estem en el nucli de la cristologia de Mt. Per això la confessió de Pere mereix una lloança extraordinària de Jesús, que subratlla que la fe de Pere serà el fonament de l’església.

• El text d’avui es consolida quan recordem els altres fragments petrins de Mt. L’escena en el llac on Pere demana a Jesús d’anar a trobar-lo caminant damunt de l’aigua (14,28-31), i també l’estrany episodi de Pere que ha d’agafar una moneda de la boca d’un peix per pagar la taxa de Jesús i la seva (17,24-27), són textos que no han deixat cap petjada en els altres evangelis. Tanmateix, amb el text d’avui, són la base de què Mt sigui el que es fa més clarament ressò del lloc privilegiat de Pere entre els deixebles de Jesús. D’aquest lloc privilegiat en tenim altres mostres tant en la tradició de Lc (22, 31-32; 24,12.34 i els Fets), com també en la tradició paulina (1Cor 15,5; Gal 2,7) i en darrer lloc en la tradició joànica (Jn 21,15-19). Vet aquí la base per la qual la fe de Pere és designada com a fonament de l’església, una expressió (església) que, en els evangelis, només utilitza Mt.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: