Juny Mes dedicat al Sagrat Cor de JesúsPARAULA DE DÉUDimecres 30 Juny 2021

Paraula de Déu

Mateu 8, 28-34

Jesús va arribar a l’altra banda del llac, al territori dels gadarencs, i l’anaren a trobar dos endimoniats que venien de les coves sepulcrals. Eren tan perillosos que ningú no s’aventurava a passar per aquell camí. Els endimoniats es posaren a cridar:

– Per què et fiques amb nosaltres, Fill de Déu? ¿Has vingut aquí a turmentar-nos abans d’hora?

Un tros lluny, hi pasturava un gran ramat de porcs. Els dimonis suplicaven a Jesús:

– Si ens treus fora, envia’ns al ramat de porcs.

Ell els digué:

– Aneu-hi.

Els dimonis van sortir i se n’anaren als porcs. Llavors tot el ramat es va tirar al llac des de dalt del precipici, i van morir ofegats dintre l’aigua. Els porquers van fugir, anaren a la ciutat i escamparen la notícia de tot el que havia passat i el cas dels endimoniats. Tota la ciutat va sortir a trobar Jesús i li suplicaren que abandonés el seu territori.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El fet central de l’evangeli d’avui és l’alliberació dels dos perillosos endimoniats, i la recuperació de la seva pau i salut gràcies a la bondat i les paraules del Senyor. Eren unes persones desfetes, trastornades, perilloses i com submergides en el mal. Jesús les recupera, les renova i les mira amb aquella fonda mirada que provoca canvis en la condició humana.

• Com és que el poble no ho celebra? Com és que el poble prega a Jesús que marxi? Senzillament per la qüestió dels porcs…, pel bon negoci que representaven aquests animals. Eren més importants els porcs – prohibits per la llei judaica com actualment ho és per l’Islam – que la Sanació de dues persones espectacular de dos conciutadans. Els interessos econòmics van pesar més que el bé de les persones.

• Podem apropar-nos als sentiments de Jesús mentre puja a la barca i marxa d’aquell territori. Goig pels dos alliberats que han recuperat la salut i han quedat en pau i harmonia, donant gràcies a Déu. Tristesa pels dirigents i amos del negoci dels porcs per la seva opció, i per haver-lo acomiadat. Un cop més Jesús pensaria: “no podeu servir dos senyors…, no podeu servir Déu i el diner.”

• Demanem avui tenir els mateixos sentiments de Crist Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: