PARAULA DE DÉUDivendres 2 Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 9,9-13

Jesús veié tot passant un home que es deia Mateu, assegut a la taula de recaptació d’impostos, i li digué:

—Segueix-me.

Ell s’aixecà i el va seguir.

Més tard, mentre era a taula a casa seva, van acudir-hi molts publicans i altres pecadors i es posaren a taula amb Jesús i els seus deixebles. Quan els fariseus ho veieren, preguntaren als deixebles:

—Per què el vostre mestre menja amb els publicans i els pecadors?

Jesús ho va sentir i digué:

—El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els qui estan malalts. Aneu a aprendre què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis. No he vingut a cridar els justos, sinó els pecadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ens trobem avui davant d’una bonica escena evangèlica que es convida a contemplar-la, a ficar-nos dins com si també nosaltres estiguéssim allà presencialment. Tot i que la narració és molt concentrada, podem imaginar que en realitat fou llarga: Jesús i Leví devien conversar llargament, fer-se amics; desprès el menjar i taula compartida, una llarga sobretaula, i finalment una discussió també llarga amb els fariseus.

• En contemplar l’escena potser el més important és fixar-se en Jesús: el que fa, el que diu, el que proposa, les seves reaccions, i també el seu interior: el que el fa gaudir, el que li preocupa, el que l’anima i el què el desanima…

• I desprès d’haver llargament contemplat, pots considerar alguna d’aquestes qüestions:

• – fixa’t com Jesús s’atansa, cerca, busca relació i busca seguidors d’entre persones molt “normals”, ni savis, ni poderosos, ni dirigents, ni sacerdots…, gent del poble amb les seves possibilitats i les seves mancances

• – fins i tot, fixa’t com aquestes persones cercades acostumen a ser també persones “rebutjades”; em aquest cas, Leví és rebutjat pel seu tipus de feina (recaptador d’impostos per als romans) i possiblement per les “trampes” que devia fer amb els seus “negocis”

• – fixa’t com s’atansa a aquestes persones, no en llocs especialment “sagrats” (com podrien ser el temple, la sinagoga, l’espai de pregària…), sino al bell mig del quotidià, de la feina de cada dia

• – fixa’t per últim com per Jesús el més important és transmetre la misericòrdia de Déu Pare vers aquestes persones marginades. Com porta per a elles una Noticia Bona i, fins i tot, un xic desconcertant.

• * Això els fariseus no ho comprenen. En el seu marc mental Déu és per als “bons” que se’l “guanyen” amb els seus compliments i obres meritòries. Els altres – no complidors – són menyspreables i menystinguts.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: