PARAULA DE DÉU Diumenge 4 Juliol 2021

Paraula de Déu

Marc 6,1-6

Jesús se’n va anar al seu poble, i els seus deixebles el seguiren. El dissabte es posà a ensenyar a la sinagoga. Molts, en sentir-lo, se n’estranyaven i deien:

– D’on li ve, tot això? Què és aquesta saviesa que ha rebut? I aquests miracles obrats per les seves mans? ¿No és el fuster, el fill de Maria, el germà de Jaume, de Josep, de Judes i de Simó? I les seves germanes, ¿no viuen aquí entre nosaltres?

I no eren capaços d’acceptar-lo. Jesús els digué:

– Un profeta només és menyspreat al seu poble, entre els seus parents i a casa seva.

I no pogué fer allí cap miracle; tan sols va curar uns quants malalts, imposant-los les mans. I el sorprenia que no tinguessin fe.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L´evangeli d´avui és una mica estrany: Jesús va a Nazaret, el seu poble i la gent no el rep ni creu en ell.

• No va poder fer cap miracle, només algunes imposicions de mans a malalts que es varen posar bé.

• Però al mateix temps que la gent s´estranya de la seva saviesa i es demana “¿d´on li ve tot això?”, en el text se’ns ofereixen algunes dades importants sobre Jesús: és el fuster, fill de Maria i a Natzaret viuen alguns parents seus.

• Jesús, aquell, que l´evangeli de Joan anomena “la Paraula, que estava en Déu i era Déu, pel qual tot ha vingut a la existència”, ha estat durant anys el fuster d´un poble mig perdut de Galilea del que en tot l´Antic Testament no se’n parla. I la Paraula s´ha fet home, en el si de Maria.

• La gent de Natzaret no ho podia comprendre, però tampoc nosaltres.

• Alguns admiren la persona de Jesús, el seu humanisme, la seva bondat, lucidesa i capacitat d´estimar i de lliurar-se pels altres, però no hi veuen més enllà. És un personatge important, com Gandhi, Mandela, Luther King o la Mare Teresa.

• Per altres, Jesús és un Déu disfressat d´home, una mena de turista diví que es passeja per la terra durant un temps per tornar al cel i treure’s la disfressa.

• La fe cristiana, en canvi, confessa que Jesús és home i Déu veritablement, seu a la dreta del Pare. Forma part de nostra fe acceptar el misteri de l´encarnació, escàndol per uns i niciesa per altres. I això té conseqüències: tota persona humana, sobre tot la més marginada, és imatge i sagrament del Crist, la fe implica solidaritat, fraternitat, justícia, tenir cura dels altres. I acceptar que només tenim accés a Déu mitjançant un fuster de Natzaret, el Senyor Jesús, sempre amb la força de l´Esperit.

• Demanem al Senyor no imitar als natzarens, sinó a Maria que sempre va creure que el seu fill fuster era el Fill del Pare.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: