REFLEXIÓDijous 8 de Juliol 2021

Preferir els exclosos i els rebutjats

[…] Jesús queda profundament impressionat d’aquest home. L’Evangeli de Marc subratlla que en va tenir compassió, va estendre la mà, el va tocar i li digué: “Ho vull, queda pur!” (1, 41). El gest de Jesús acompanya les seves paraules i en fa més explícit l’ensenyament. En contra del que deien les disposicions de la Llei de Moisès, que prohibien d’apropar-se al leprosos (Lv 13, 45-46), Jesús estén la mà i, fins i tot, el toca. “Quantes vegades – ha observat el Papa Francesc – ens trobem un pobre que se’ns apropa! Fins i tot podem ser generosos, podem tenir-ne compassió; però molt sovint, no el toquem. Li oferim una moneda, li llencem a la mà, evitem de tocar-li la mà. Ens oblidem que aquell és el cos de Crist! Jesús ens ensenya a no tenir por de tocar el pobre i l’exclòs, perquè Ell està en ells. Tocar el pobre ens pot purificar de la hipocresia i deixar-nos inquiets per la seva condició. Tocar els exclosos!”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: