ESCRIT DEL BLOC Divendres 9 de Juliol 2021

2-3Trets de les persones

3. Fan el que volen

Fer el que un desitja no vol dir actuar arbitrària i capritxosament, com un nen. El voler infantil és diferent a el desig adult. En el primer cas és el resultat d’un impuls, en el segon, un fruit de l’autoconeixement i l’autocontrol.

Una persona emocionalment forta és capaç de decidir què vol, després d’un procés de reflexió. També té la voluntat suficient com per anar després d’això i no desistir en la seva obstinació per aconseguir-ho.

4. No busquen perjudicar els altres

El desig de fer mal a altres només neix quan dins nostre hi ha alguna cosa que està des estructurat o mal resolt. Els éssers humans, en totes les circumstàncies, necessitem dels altres. Som éssers interdependents.

Una persona saludable emocionalment sap això i per això veu els altres com a iguals. Els respecta i els valora, tant com desitja ser valorat i respectat. Sap que la cooperació i la comprensió són vies per arribar a una vida més plena.

5. Trien a les seves amistats

Un dels trets de les persones emocionalment fortes és que són selectives amb les persones que deixen entrar a les seves vides. Saben que no se li poden obrir les portes de el cor, de bat a bat, a tot el món.

També comprenen que una part del benestar depèn de la qualitat de relacions que estableixin amb els altres. Per això rebutgen els vincles abusius, conflictius o desgastant. Busquen, bàsicament, relacions humanes sanes.

confiança en un mateix. Però, sobretot, exigeix comprendre que cada un de nosaltres, i només cada un de nosaltres, sap el que és bo per a si mateix. Per això el massiu o majoritari és tema d’examen.

Aquests són només alguns trets de les persones emocionalment fortes. Una manera didàctica d’il·lustrar una realitat que és molt més complexa. L’important no és si compleixes o no amb aquestes característiques, sinó que prenguis aquesta informació com a punt de referència per a qüestionar-te positivament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: