
2-3Trets de les persones
3. Fan el que volen
Fer el que un desitja no vol dir actuar arbitrària i capritxosament, com un nen. El voler infantil és diferent a el desig adult. En el primer cas és el resultat d’un impuls, en el segon, un fruit de l’autoconeixement i l’autocontrol.
Una persona emocionalment forta és capaç de decidir què vol, després d’un procés de reflexió. També té la voluntat suficient com per anar després d’això i no desistir en la seva obstinació per aconseguir-ho.
4. No busquen perjudicar els altres
El desig de fer mal a altres només neix quan dins nostre hi ha alguna cosa que està des estructurat o mal resolt. Els éssers humans, en totes les circumstàncies, necessitem dels altres. Som éssers interdependents.
Una persona saludable emocionalment sap això i per això veu els altres com a iguals. Els respecta i els valora, tant com desitja ser valorat i respectat. Sap que la cooperació i la comprensió són vies per arribar a una vida més plena.
5. Trien a les seves amistats
Un dels trets de les persones emocionalment fortes és que són selectives amb les persones que deixen entrar a les seves vides. Saben que no se li poden obrir les portes de el cor, de bat a bat, a tot el món.
També comprenen que una part del benestar depèn de la qualitat de relacions que estableixin amb els altres. Per això rebutgen els vincles abusius, conflictius o desgastant. Busquen, bàsicament, relacions humanes sanes.
confiança en un mateix. Però, sobretot, exigeix comprendre que cada un de nosaltres, i només cada un de nosaltres, sap el que és bo per a si mateix. Per això el massiu o majoritari és tema d’examen.
Aquests són només alguns trets de les persones emocionalment fortes. Una manera didàctica d’il·lustrar una realitat que és molt més complexa. L’important no és si compleixes o no amb aquestes característiques, sinó que prenguis aquesta informació com a punt de referència per a qüestionar-te positivament.