PARAULA DE DÉU Diumenge 11 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Marc 6, 7-13

Jesús va cridar els Dotze i començà a enviar-los de dos en dos. Els donà poder sobre els esperits malignes i els instruïa dient:

– No prengueu res per al camí, fora del bastó: ni pa, ni sarró, ni cap moneda. Poseu-vos les sandàlies, però no us emporteu dos vestits.

I els deia encara:

– Quan entreu en una casa, quedeu-vos-hi fins que deixeu aquell lloc. Si una població no us acull ni us escolta, sortiu-ne i espolseu-vos la pols dels peus com a acusació contra ells.

Ells se’n van anar i predicaven a la gent que es convertissin. Treien molts dimonis i curaven molts malalts, ungint-los amb oli.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L´ evangeli de Marc d´avui ens narra la

• missió de Jesús als dotze deixebles.

• Han de predicar que el Regne de Déu ja és a prop i cal convertir-se. Han de guarir malalts i alliberar de tot allò que oprimeix les persones.

• Ho han de fe, de dos en dos, és a dir, no de forma individual. I no han de portar diners ni sarró.

• Així ho varen fer, amb gran èxit. Nosaltres potser ho haguéssim fet diferent: cadascun sol, potser sense sortir de casa, sinó esperar que vinguin; amb diners i una bona motxilla, que prediquessin però sense preocupar-se dels malalts; per això ja estan els metges i hospitals.

• Sense adonar-nos anem edificant una església allunyada de la gent, espiritualista, poderosa i rica, individualista i poc comunitària.

• Sortosament el Papa Francesc vol que tornem a l’evangeli i anem configurant una església diferent, que surti al carrer, que vagi a trobar la gent, que sigui propera, compassiva, solidària, guaridora; que tingui cura de tota la persona, cos i esperit, en comunitat i creant vincles d´amistat i comunitat; una església pobre i dels pobres, que faci olor d´ovella, no clerical; que sigui profètica i defensi les víctimes de les estructures injustes, de l´armamentisme, consumisme, tecnocràcia, masclisme, prepotència, etc.

• Demanem al Senyor que ens envií també a nosaltres a la seva missió, que volem ser part activa de l´església, del Poble de batejats i que ens ajudi amb el seu Esperit, que és llum, força, calor i alegria.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: