PARAULA DE DÉUDilluns 12 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 10, 34 – 11, 1

Jesús va dir als seus apòstols: «No us penseu que hagi vingut a portar la pau a la terra. No he vingut a portar la pau, sinó l’espasa. He vingut a desunir el fill i el pare, la filla i la mare, la nora i la sogra. Els enemics de cadascú seran la gent de casa seva.

Qui estima el pare o la mare més que a mi, no és digne de mi. Qui estima el fill o la filla més que a mi, no és digne de mi. Qui no pren la seva creu i em segueix, no és digne de mi. Qui haurà guanyat la seva vida, la perdrà, però qui l’haurà perduda per causa meva, la trobarà.

Qui us acull a vosaltres, a mi m’acull, i qui m’acull a mi, acull el qui m’ha enviat. Qui acull un profeta perquè és profeta, tindrà la recompensa dels profetes. Qui acull un just perquè és just, tindrà la recompensa dels justos. I tothom qui doni un got d’aigua fresca a un d’aquests petits només perquè és deixeble meu, us asseguro que no quedarà sense recompensa.»

Quan Jesús hagué acabat de donar aquestes instruccions als seus dotze deixebles, se’n va anar a ensenyar i a predicar per aquelles poblacions.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Quan ens trobem davant un text com el d’avui, la temptació és sempre escollir aquella frase o aquell pensament que em resulta més fàcil, més evident… avui en diríem més políticament (o religiosament) correcte.

• Però en l’enumeració de les instruccions que Jesús dona als seus deixebles (es a dir, també a nosaltres) hi ha elements que no són gens còmodes.

• El seguiment de Jesús provoca incomoditat en aquell que intenta viure’l amb la màxima radicalitat i honestedat. No pot ser d’una altra manera. Jesús subverteix amb l’evangeli la visió religiosa del seu temps, i amb la visió religiosa tota l’estructura social. L’evangeli és subversiu, perquè posa per davant de la pròpia família aquella humanitat sofrent que és la preferida per Déu, i això és molt difícil de pair.

• Difícil pel que exigeix als deixebles de Jesús, però difícil també per les famílies d’aquests deixebles. Cridats a complir amb les expectatives del seus entorns familiars, de cop i volta Jesús irromp, i totes aquestes expectatives salten pels aires. El pescador de peixos es fa pescador d’homes i comença recórrer món predicant l’evangeli de Jesús; el cobrador d’impostos deixa la seva “feina” i es posa predicar i curar sense bossa ni sarró.

• És poc realista pensar que això va ser acollit de manera pacífica per la comunitat. Ben al contrari, és fàcil imaginar les dificultats per comprendre i acceptar allò que Jesús demanava als seus seguidors.

• Potser avui em puc preguntar quina és la incomoditat que el meu seguiment de Jesús genera en mi i en el meu entorn. Segurament és tracti d’una pregunta incòmoda però és necessària per veure fins a quin punt el seguiment de Jesús també ha trastocat la meva vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: