PARAULA DE DÉUDimarts 13 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 11,20-24

Jesús començà a blasmar les poblacions on havia fet molts dels seus miracles, perquè no s’havien convertit:

–Ai de tu, Corazín! Ai de tu, Betsaida! Si a Tir i a Sidó s’haguessin fet els miracles que vosaltres heu vist, ja fa temps que, en senyal de penediment, s’haurien posat cendra i vestits de sac i s’haurien convertit. Per això us dic que el dia del judici serà més suportable per a Tir i Sidó que per a vosaltres. I tu, Cafarnaüm, ¿et creus que seràs enaltida fins al cel? Al país dels morts, baixaràs! Si a Sodoma s’haguessin fet els miracles que tu has vist, encara avui existiria. Per això et dic que el dia del judici serà més suportable per a Sodoma que per a tu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Corazín, Betsaida, Cafarnaüm… són tres llocs que apareixen sovint en els evangelis. Sembla ser que eren llocs propers a Natzaret, al voltant del mar de Galilea també anomenat llac de Tiberíades. Són els llocs on Jesús va predicar i on va realitzar més miracles.

• Per això Jesús se’n dol, perquè malgrat aquesta proximitat i aquesta familiaritat, el seu missatge no sembla que s’hagi entès. Són ciutats veïnes a Natzaret, la terra de la seva família i el seu clan… Segurament la proporció del seu disgust i desesperació ho és també per l’amor que sentia per aquells territoris i la seva gent.

• A Jesús li dol al cor que els seus habitants no hagin entès la bona nova que els ha vingut a portar, perquè les persones no li són indiferents. Ho compara amb Tir i Sidó, ciutats per les quals Jesús tant sol va treure el cap, ciutats plenes de gentils (recordeu la curació de la filla de la dona sirofenícia relatada a Mt 15, 21-28) però on va trobar una fe que el va impressionar.

• L’evangeli el podem llegir avui com si Corazín, Betsaida, Cafarnaum… fossin els llocs de la nostra fe acomodada, segura, hermètica. I davant d’aquests llocs el lament de Jesús que veu que no pot entrar, que la conversió no és possible tan satisfets com estem de la nostra fe. Una invitació a sortir, obrir cor i ulls, a anar a Tir i a Sidó, per demanar a la dona cananea que ens doni la seva fe.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: