ESCRIT DEL BLOC Dimecres 14 de Juliol 2021

Col·lecció de tradicions orals jueves

La Mixna.

Recull escrita de la Torà oral.

La Mishná o Misná,(de l’hebreu מִשְׁנָה, ‘Estudi, repetició’) és la primera gran col·lecció escrita de les tradicions orals jueves coneguda com la Torà oral.

AQUESTA obra és un Treball sobre la halacà, la Llei jueva, l’obra va ser feta paper Rabí Israel Meir Kagan, tambe Conegut com el Chofetz Chaim, paper nom d’una de les Seves obres. La Mixna Berura és un comentari de l’Orah Hayim, la primera secció de l’Xulhan Arukh, 1 llibre que tracta sobre els lleis Relatives a l’oració, la sinagoga, el Sàbat i els festivitats dijous. L’obra mostra una tendència cap a les opinions rigoroses, fa front que INCLOU d’algunes opinions indulgents.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: