ESCRIT DEL BLOCDijous 15 de Juliol 2021

La Sagrada Família de Jesús, Josep i Maria representa bé la identitat i missió» de Terra Santa

Els patriarques catòlics de Terra Santa van consagrar Orient Mitjà a la Sagrada Família

«Amb motiu de la Jornada per la Pau a Orient, convido a tots a implorar la misericòrdia de Déu i la pau en aquesta regió. Que el Senyor sostingui els esforços de tots els que treballen pel diàleg i la convivència fraterna a l’Orient Mitjà, on la fe cristiana va néixer i està viva, malgrat els sofriments. Que Déu concedeixi sempre a aquests estimats pobles fortalesa, perseverança i valor «, va afirmar el Papa Francesc durant el rés de l’Àngelus davant nombrosos fidels reunits a la plaça de Sant Pere.

En aquesta línia, el Pontífex va escriure una carta als Patriarques Catòlics d’Orient Mitjà que celebrabaron aquest diumenge ‘ «una Divina Litúrgia per invocar de el Senyor el do de la pau a la regió de l’Orient Mitjà i consagrar-la a la Sagrada Família».

En la missiva que recull Aciprensa, el Sant Pare va assenyalar que durant la seva Pontificat ha tractat «estar prop dels seus patiments» i va recordar que, per aquest motiu, ha peregrinat a Terra Santa, Egipte, Emirats Àrabs Units i finalment, fa uns mesos, a l’Iraq «.

A més, el Papa va recordar que durant aquests anys ha convidat «a tota l’Església a resar ia mostrar una solidaritat concreta amb Síria i Líban, tan provats per la guerra i la inestabilitat social, política i econòmica» i la trobada de el 7 de juliol de 2018 a Bari i la propera jornada «junts pel Líban» que es realitzarà l’1 de juliol al Vaticà «al costat de tots els caps de les Esglésies de la Terra dels Cedres».

Després, el Sant Pare va subratllar que «la Sagrada Família de Jesús, Josep i Maria, a la qual han triat consagrar Orient Mitjà, representa bé la seva identitat i la seva missió» ja que «per sobre de tot, custodiava el misteri de l’Fill de Déu fet carn, es constituïa entorn de Jesús i causa a Ell «.

Ens ho va donar Maria, a través del seu sí a l’anunci de l’àngel a Natzaret, Josep el va acollir romanent fins i tot durant el son a l’escolta de la veu de Déu i disposat a complir la seva voluntat un cop despertat. Un misteri d’humilitat i de despullament, com en el naixement a Betlem, reconegut pels petits i els llunyans, però amenaçat pels que estaven més aferrats a el poder terrenal que a la sorpresa pel compliment de la promesa de Déu. Per custodiar a el Verb fet carn, Josep i Maria es posen en camí cap a Egipte, unint la humilitat de l’naixement a Betlem amb la pobresa de les persones obligades a emigrar. No obstant això, així romanen fidels a la seva vocació i anticipen, sense saber-ho, el destí d’exclusió i persecució que espera Jesús adult, que revelarà, però, la resposta de l’Pare en el matí de Pasqua «, va relatar el Papa.

En aquest sentit, el Pontífex ha subratllat que «la consagració de la Sagrada Família convoca també a cada un a redescobrir com a individus i com a comunitat la seva vocació de ser cristians a l’Orient Mitjà, no només demanant el just reconeixement dels seus drets com a ciutadans originaris d’aquestes estimades terres, sinó vivint la seva missió de custodis i testimonis dels primers orígens apostòlics «.

«No busquin saciar la seva set en els pous enverinats d’odi, deixin que els solcs de camp dels seus cors dels regui la rosada del l’Esperit, com van fer els grans sants de les seves respectives tradicions: coptes, maronites, melquites, sirians, armenis, caldeus , llatins «, va suggerir el Papa.

Finalment, el Sant Pare els va agrair també per la seva «testimoni i perseverança en la fe» i els va encoratjar a «ser veritablement la sal de les seves terres, donar gust a la vida social, desitjosos de contribuir a la construcció d’el bé comú, segons aquells principis de la Doctrina Social de l’Església que tant necessiten ser coneguts, com indicava l’exhortació apostòlica postsinodal Ecclesia in Orient Mitjà i com han volgut recordar a l’commemorar el 130 aniversari de l’encíclica Rerum Novarum «.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: