ESCRIT DEL BLOC Divendres 16 de Juliol 2021

Mare de Déu del Carme

Advocació de la Mare de Déu

La Mare de Déu del Carme és una de les diverses advocacions de la Mare de Déu. La seva denominació procedeix del Mont Carmel, a Israel, un nom que deriva de la paraula Karmel o Al-Karem i que es podria traduir com ‘jardí’. Hi ha avui en actiu ordes religiosos carmelites repartits per tot el món –masculins i femenins–, els quals giren entorn d’aquesta figura marian.

És patrona de la mar, dels pescadors de casa nostre.

Aquesta advocació dóna nom a totes les persones que es diuen Carme o Carmel, que celebren la seva onomàstica el dia de la festa d’aquesta Mare de Déu, el 16 de juliol.

L’origen del culte de la verge del Carme és en la fundació de l’Orde del Carme amb seu primer monestir al mont Carmel el 1154, dedicat a la Mare de Déu, però la vinculació del Mont Carmel amb la Mare de Déu es fa remuntar a unes visions del profeta Elies a l’Antic Testament, que van ocórrer en aquest lloc, i que els cristians han vist com a símbol de Maria.

Per una necessitat especial

Aquesta oració a la Mare de Déu del Carme es deriva d’una antífona, » Flos Carmeli » («La flor del Carmel»). Es diu que l’estoc de Sant Simó ha rebut l’ Escapularis de la Mare de Déu del Mont Carmel (comunament anomenat «escapulari marró») de la mateixa Mare de Déu, quan li va aparèixer el 16 de juliol de 1251 (ara la Festa de la Mare de Déi del mont Carmel. )

Goigs a la Mare de Déu del Carme

Aquesta oració, per tant, sovint està lligada al Scapular Marró i també és recitada com novena abans de la Festa de la Mare de Déu del Carme.

Puix del Cel sou gran Senyora,

Com a tal de tots honrada,

Siau nostra Protectora,

Del Carme Verge sagrada.

De Vos rebé Sant Simon

Lo sagrat Escapulari

Que’s mirat en tot lo mon

Com a ric reliquiari,

Com a prenda molt amable,

De gracias tota adornada.

Tots nos veyém obligats

A cantar vostras cleméncies,

Per trobarnos enriquits

de un sens fi de indulgéncies:

I tot ho devém a Vos,

Que sou Mare i advocada.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: