PARAULA DE DÉUDivendres 16 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 12, 1-8

Jesús anava per uns sembrats en dissabte. Els seus deixebles tenien gana i es posaren a arrencar espigues i a menjar-se-les. Quan els fariseus ho veieren, van dir a Jesús:

– Mira, els teus deixebles fan allò que no és permès de fer en dissabte.

Jesús els respongué:

– ¿No heu llegit què va fer David quan van tenir gana ell i els qui anaven amb ell: com va entrar al temple de Déu i va menjar els pans d’ofrena, que no podien menjar ni ell ni els qui l’acompanyaven, sinó únicament els sacerdots? ¿I no heu llegit en la Llei que els sacerdots en el temple violen el repòs del dissabte i no en són culpables? Doncs jo us dic que aquí hi ha alguna cosa més gran que el temple. Si haguéssiu entès què vol dir allò de: El que jo vull és amor, i no sacrificis, no hauríeu condemnat uns homes que no tenen culpa. Perquè el Fill de l’home és senyor del dissabte.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A l’Evangeli d’avui veurem un conflicte entre Jesús i les autoritats religioses d’aquells temps. Aquesta vegada, els fariseus posen èmfasis a les pràctiques religioses com el dejuni, la puresa, l’observança del dissabte … com quelcom necessari pel rigor amb que s’havia de seguir la normativa, fent gala de la seva intransigència en el compliment per a glòria de Déu.

• Potser hem sentit algun cop, al sortit de missa, converses afirmant que “per avui hem complert”.

• Hem de preguntar-nos si, com Jesús, preval en nosaltres, en les nostres celebracions, l’experiència que Ell tenia de Déu Pare/Mare misericordiós, o si, per sobre de la observança cega de les normes i de la Llei, no hi és la practica de l’amor.

• Avui, l’Evangeli, ens interpel·la i ens invita a ser la imatge del rostre misericordiós de Déu en tots i totes les persones que Ell ens posa en el nostre camí vital.

• Sabem que la vida no es planera, que els conflictes són part de la mateixa. Però l’Evangeli d’avui, ens interpel·la respecte la nostra pràctica religiosa; se’ns convida a veure, si aquesta manifesta el rostre misericordiós de Déu.

• Ens podem preguntar: Nosaltres, quina imatge de Déu proposem a casa, a la feina, a la comunitat …?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: