PARAULA DE DÉU Diumenge 18 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Marc 6,30-34

Els apòstols es reuniren amb Jesús i li van explicar tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu:

—Veniu ara vosaltres sols en un lloc despoblat i reposeu una mica.

Perquè hi havia tanta gent que anava i venia, que no els quedava temps ni de menjar.

Se n’anaren, doncs, amb la barca tots sols cap a un lloc despoblat. Però els veieren marxar i molts ho van saber; de totes les poblacions van córrer a peu fins allà i van arribar-hi abans que ells. Quan Jesús desembarcà, veié una gran gentada i se’n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor; i es posà a instruir-los llargament.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui ens mostra dues característiques precioses de Jesús: la cura i l’atenció.

• Jesús té cura dels seus deixebles. Ells tornen d’una llarga missió, cansats del llarg recorregut que han fet. I Jesús vol cuidar-los, donant-los un temps de descans, de repòs a soles. Un temps de tenir cura del grup i de cada persona. Jesús mostra sovint l’urgència de proclamar el Regne, però té cura dels seus deixebles, dels seus enviats: la pressa no ha de portar a la precipitació o la falta de cura de les persones. La pressa no ha d’estalviar els temps a soles amb Ell.

• Però veiem com en aquesta escena el desig de Jesús d’estar a soles amb els seus queda trencat per la irrupció de les persones que el buscaven plens de necessitats. I Jesús els veu, els mira amb atenció, s’adona de la seva situació i deixa que el seu cor es commogui. I aquest ser commogut no es queda en un pur sentiment: porta Jesús a l’acció («es posà a ensenyar-los llaaaaaargament»).

• Podem veure avui a què ens porta aquesta contemplació de la cura i l’atenció de Jesús a la realitat limitada i necessitada de les persones.

• Potser puc aprendre alguna cosa d’aquestes actituds de cura i d’atenció, en la meva vida, avui mateix?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: