PARAULA DE DÉUDilluns 19 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 12,38-42

Alguns mestres de la Llei i fariseus digueren a Jesús:

–Mestre, volem veure un senyal.

Ell els respongué:

–La gent d’aquesta generació dolenta i adúltera demana un senyal, però no els en serà donat cap altre que el del profeta Jonàs. Perquè així com Jonàs «va estar tres dies i tres nits en el ventre del gran peix», també el Fill de l’home estarà tres dies i tres nits en el cor de la terra. El dia del judici, els habitants de Nínive s’aixecaran per condemnar la gent d’aquesta generació, perquè ells es van convertir quan Jonàs els predicà; i aquí hi ha alguna cosa més que Jonàs. El dia del judici, la reina del país del sud s’alçarà per condemnar la gent d’aquesta generació, perquè ella va venir de l’altre cap de món per escoltar la saviesa de Salomó; i aquí hi ha alguna cosa més que Salomó.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• LA CREU, L’ANTISIGNE, SERÀ EL SIGNE DEFINITU!

• Per l’evangelista, Jonàs es figura de la mort de Jesús, car romangué tres dies en el si del cetaci, com Jesús quedarà dipositat tres dies en el cor de la terra.

• Tots cerquem l’èxit. Faltaria més! Però la vida està plena de fracassos. Prou que ho sabem i dolem.

• Jesús cercava l’èxit, que la bona gent de Galilea rebés “bones notícies” (que prou dolentes que són sovint), que rebés el gust del Regne de Déu. I el Senyor s’hagué d’empassar el fracàs. No arribà el Regne, sinó la “mala notícia” de la mort del predicador de la Bona Notícia. Nosaltres volem un senyal que garanteixi l’èxit (el propi, el de Déu…!). I el místic Mateu avui ens fa callar, pensar, adorar. El signe de l’arribada del Regne és el fracàs de la creu…! Cal llegir-ho tres o quatre vegades…! El signe de la Bona Notícia és assaborir la fel de tres dies i tres nits en el sepulcre, final de les il·lusions ingènues.

• Senyor, ajuda’ns a romandre “amb tu”, en el sepulcre dels nostres fracassos, amb una confiança inaudita en què Déu és més fort que el fracàs.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: