PARAULA DE DÉUDimecres 21 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 13,1-9

Aquell dia, Jesús va sortir de la casa i es va asseure vora el llac. Es reuní tanta gent entorn d’ell, que va haver de pujar en una barca i s’hi assegué. La gent es quedà vora l’aigua. Ell els va parlar llargament en paràboles. Deia:

–Un sembrador va sortir a sembrar. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí; vingueren els ocells i se les van menjar. Unes altres llavors van caure en un terreny rocós, on hi havia poca terra, i de seguida van germinar, ja que la terra tenia poc gruix; però, quan sortí el sol, recremà les plantes, i es van assecar, perquè no tenien arrels. Unes altres llavors van caure enmig dels cards; els cards van créixer i les ofegaren. Però una part de les llavors va caure en terra bona i donà fruit: unes llavors van donar el cent, unes altres el seixanta, unes altres el trenta per u.

»Qui tingui orelles, que escolti.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest fragment de l’evangeli de Mateu està intercalat al bell mig de la coneguda paràbola del sembrador, com una mena d’explicació que l’evangelista posa en boca de Jesús per explicar la raó de fer servir tantes paràboles.

• En una cultura oral, el relat, el conte, la història tenia un valor fonamental. No era pas entreteniment sinó que cada història contenia un ensenyament profund i essencial. Jesús fa servir aquest recurs durant la seva predicació i per això explica paràboles.

• Es lamenta Jesús del tancament d’una bona part dels seus oients. Autocentrament, indiferència… digueu-li com vulgueu. Imagineu que les paraules de Jesús van dirigides a nosaltres, a tu i a mi.

• Jesús no ens vol convèncer amb arguments brillants, vol que comprenguem allò que és essencial i vol una comprensió no només de cap sinó de cor. “Comprendre amb el cor” hi ha potser una imatge més bonica que aquesta? La conversió no bé per sermons bonics o comentaris a l’evangeli més o menys brillants, bé per acollir en el cor el misteri de Jesús, misteri de salvació per a cada home. Misteri que dóna sentit a l’existència.

• I si li demanem que ens obri el cor?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: