ESCRIT DEL BLOCDijous 22 de Juliol 2021

1-2 Tècniques per al alleujament emocional

No podem negar-ho, de vegades evitem l’alleujament emocional. És més fàcil callar i tornar la cara. O senzillament, intentar passar pàgina aferrant amb força a la quotidianitat per intentar oblidar. Per intentar no pensar.

Però les emocions no es dissolen sense més com el fum escapant per una finestra oberta. Les emocions s’acumulen i ens fereixen en silenci. Es converteixen en espectres interns capaços de danyar el nostre cos i la nostra ment, espectres sense forma definits a través de les nostres experiències, els nostres fracassos, desil·lusions o pèrdues. Ningú queda lliure de la seva influència.

Reconèixer-i fer-los front és una manera d’adequat d’assumir la nostra pròpia realitat interior per tenir cura de la nostra salut emocional, imprescindible sens dubte per al nostre equilibri i integritat personal.

Però què passos cal donar? T’expliquem com aconseguir aquest alleujament emocional

1. Ser conscient de les teves emocions

No és fàcil. De vegades la tristesa es camufla amb la ràbia o la ira. Podem tenir davant nostre persones que mostren un marcat menyspreu o comportaments desafiants.

És possible que sota aquesta cuirassa lleugerament agressiva no estigui altra cosa més que la tristesa, el pesar per haver perdut alguna cosa o algú, la frustració pel fracàs o la soledat. Haurem anar capa a capa, aprofundint en nosaltres mateixos per arribar a el centre de les nostres pròpies emocions. Com em sento? És odi, és amargor? Què hi ha darrere d’aquests sentiments?

2. Buidatge de ment

El buidatge de ment no és més que anar descendint a l’escala del nostre món interior, de les nostres emocions, per això podem seguir els següents passos:

• Què em fa ràbia o m’enfureix? ¿I el que m’entristeix o m’impedeix trobar-me bé a hores d’ara?

• Intenta raonar en primera persona: em sento, a mi em dol que, jo no vull que …

• Seguidament, pensa en com voldries estar el dia de demà. Fes un esforç pensant en el teu futur. Què podries fer avui per assolir aquesta tranquil·litat que anheles? Com podries aconseguir-ho? Què pots fer a mateix aquest mateix instant per aconseguir-ho?

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: