PARAULA DE DÉUDijous 22 de Juliol 2021

Paraula de Déu

Joan 20,1.11-18

El primer dia de la setmana —el diumenge—, Maria Magdalena se’n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l’entrada del sepulcre.

Maria es va quedar plorant a fora, al costat mateix del sepulcre. Mentre plorava, s’ajupí per mirar dins el sepulcre i veié dos àngels vestits de blanc, asseguts al lloc on havia estat posat el cos de Jesús, l’un al cap i l’altre als peus. Ells li diuen:

—Dona, per què plores?

Ella els respon:

—S’han endut el meu Senyor i no sé on l’han posat.

Així que acabà de dir aquestes paraules, es girà enrere i veié Jesús allà dret, però no sabia que era ell.

Jesús li diu:

—Dona, per què plores? Qui busques?

Ella, pensant-se que era l’hortolà, li respon:

—Senyor, si te l’has emportat tu, digues-me on l’has posat, i jo mateixa me l’enduré.

Li diu Jesús:

—Maria!

Ella es gira i li diu en la llengua dels hebreus:

— Rabuní! —que vol dir «mestre».

Jesús li diu:

—Deixa’m, que encara no he pujat al Pare. Vés a trobar els meus germans i digues-los: “Pujo al meu Pare, que és el vostre Pare, al meu Déu, que és el vostre Déu.”

Maria Magdalena anà a trobar els deixebles i els anunciava: «He vist el Senyor.» També els va explicar el que ell li havia dit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Maria Magdalena és una figura cabdal de les tradicions evangèliques. Ja apareix en la llista de les dones que seguien Jesús en l’evangeli de Lluc com una dona especialment afavorida per Jesús (8,1-3). La presentació “d’ella havien sortit set dimonis” sona com una fórmula estereotipada que, tot venint de la tradició, serveix per a subratllar que és objecte de la benvolença de Jesús. El més sorprenent de la figura de Maria Magdalena és que no solament està present en la visita de les dones a tomba de Jesús de tots els evangelis (Mc 16,1; Mt 28,1; Lc 24,10; Jn 20,1) sinó que, endemés, també l’anomenat final llarg de Mc esmenta la seva presència en la visita a la tomba i remarca l’aparició que rep de Jesús aquell matí (Mc 16,9). L’Evangeli segons Joan, per tant, corrobora aquesta dada, amb una versió acurada, afectuosa i plena de detalls. En subratllem només dos. Primer: Jesús la crida pel seu nom i només aleshores ella reconeix Jesús perquè reconeix la veu de Jesús. S’acompleix d’aquesta forma el que Jesús ha dit de la seva funció de bon pastor: “les ovelles escolten la seva veu; crida les que són seves, cada una pel seu nom… i elles el segueixen perquè reconeixen la seva veu” (Jn 10,3-4). Segon: Maria Magdalena és encarregada de portar el missatge pasqual als deixebles. És “apòstol dels apòstols” com ha remarcat justament la tradició patrística. Això ho tenim a Jn 20,18, però també a Mc 16,10. Vet aquí els fonaments bíblics del paper rellevant d’aquesta seguidora de Jesús, la festa de la qual celebrem avui.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: