ESCRIT DEL BLOCDivendres 23 de Juliol 2021

2-2 Tècniques per al alleujament emocional

3. Expressa les teves emocions

Les emocions poden canalitzar-se de moltes maneres. Plorar sempre és adequat. També buscar un instant de necessitada solitud on estar amb un mateix i reorganitzar els nostres pensaments, pensar en les nostres necessitats.

A l’hora de buscar l’alleujament emocional no evitis tampoc buscar suport personal a un familiar o un amic. Busca sempre persones que sàpigues que et van a escoltar i a comprendre. Posar les teves paraules en veu alta sempre és terapèutic i pots trobar opcions que no pensaves o que no et plantejaves.

4. El valor personal en l’alleujament emocional

Per enfrontar-se a les pròpies pors es necessita coratge. No tothom pot -o sap- assumir les seves obligacions emocionals i personals per avançar, per arribar aconseguir la seva pròpia felicitat i també la de les persones que l’envolten.

A vegades és més fàcil acollir-se a la sortida d’emergència, aquesta on un surt corrent sense mirar enrere per fugir del que l’immobilitza. Prefereixen no admetre, no pensar, no parlar d’allò que els fa mal, els molesta o que els impedeix ser feliç i viure en harmonia.

El valor personal implica una necessitat per enfrontar-se a un mateix per tal d’assolir les metes pròpies, que no són altres més que les de trobar l’equilibri.

La integritat emocional requereix que anem alliberant-nos de tots aquests pesos que emmalalteixen el nostre caràcter i el nostre cos. Només cal buscar un instant per a nosaltres mateixos i aprofundir en el mapa interior que tots tenim. Cal buscar amagatalls, baguls on s’amaga la ràbia, la frustració … enfrontar-se a ells i aconseguir la riba de la tranquil·litat i l’alleujament emocional.

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: