ESCRIT DEL BLOC Diumenge 25 Juliol 2021

UN ANY MES TERRA SANTA I RECOLLIMENT 2021

En aquest darrer viatja tenia el propòsit i la necessitat del recolliment.

Quant dic recolliment equival a aplegar coses disperses, especialment per no deixar-les perdre. Ès també l’acte de concentrar-se de les coses exteriors per lliurar-se a la meditació i la contemplació.

L’home que vol situar-se davant de Déu, d’una manera profitosa, ha de recollir-se. Necessita entrar en allò que hom tradicionalment anomena l’ascètica o l’esforç de la purificació personal. Podríem dir que la persona tendeix naturalment a la dispersió. Diverses forces la captiven i atrauen, tot impedint-li de centrar-se i captenir-se amb coherència. L’afany de possessió, el poder, la sensualitat, la navegació, la curiositat, el desig de figurar…. allunyen l’home del seu propi jo, on ha de tenir lloc l’encontre personal i personalitzada amb Déu. Nomes qui es centra i domina esdevé capaç d’orientar la seva existència i donar-li sentit.

per això cal fer un descobriment. Hi ha una tasca primordial: acollir la Paraula de Jesucrist, l’única que transforma i il·lumina. Fet aquest judici de valor -do de Déu per excel·lència-, hom concentra totes les seves forces i es llança a experimentar l’aventura inefable del seguiment de Jesús de Nazaret, el Fill de Déu.

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: