PARAULA DE DÉU Diumenge 25 Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 20, 20-28

La mare dels fills de Zebedeu va anar amb els seus fills a trobar Jesús i es prosternà per fer-li una petició. Jesús li preguntà:

– Què demanes?

Ella li respongué:

– Mana que aquests dos fills meus seguin en el teu Regne l’un a la teva dreta i l’altre a la teva esquerra.

 Jesús contestà:

– No sabeu què demaneu. ¿Podeu beure la copa que jo he de beure?

Ells li responen:

– Sí que podem.

Jesús els diu:

– Prou que beureu la meva copa, però seure a la meva dreta o a la meva esquerra, no sóc jo qui ho ha de concedir: hi seuran aquells per a qui el meu Pare ho ha preparat.

Quan els altres deu ho sentiren, es van indignar contra els dos germans. Jesús els cridà i els digué:

– Ja sabeu que els governants de les nacions les dominen com si en fossin amos i que els grans personatges les mantenen sota el seu poder. Però entre vosaltres no ha de ser pas així: qui vulgui ser important enmig vostre, que es faci el vostre servidor, i qui vulgui ser el primer, que es faci el vostre esclau; com el Fill de l’home, que no ha vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la seva vida com a rescat per tothom.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui, solemnitat de Sant Jaume apòstol, Jesús torna a trencar esquemes. La seva escala de valors, la proposta alternativa de vida que ofereix, és ben diferent a la del seu moment històric i a la del nostre món actual.

• La mare de Jaume i Joan, sembla que està acostumada a aconseguir les coses a base d’ “enchufismes” i d’amiguismes.

• Igualment passa en la nostra societat. Es puja a base d’informacions privilegiades, de pagar i cobrar favors previs, de trepitjar a qui té més mèrit però menys influències. I ho trobem totalment normal, quan, de fet, només és habitual, massa habitual…

• Ens hauríem de preguntar quina és la nostra escala de valors real a l’hora de prendre decisions.

• Jesús ens diu que no ens acostumem mai al món i a la seva escala de valors. El món que vol aconseguir Jesús, i també nosaltres, té els valors capgirats: el més important ha de ser servidor i qui vulgui ser primer s’ha de fer servent de tots.

• Aquesta no és la manera de triomfar segons el nostre món. Però és, sens dubte, i tots en tenim experiència, l’única manera de ser feliç i de viure en profunda plenitud.

• Continuem-ho intentant. Continuem animant a d’altres a viure d’aquesta manera i haurem apropat el Regne de Déu una mica més al nostre món.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: