PARAULA DE DÉUDilluns 26 Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 13,31-35

Jesús proposà encara a la gent una altra paràbola:

– Amb el Regne del cel passa com amb el gra de mostassa que un home va sembrar en el seu camp: la mostassa és la més petita de totes les llavors; però, quan ha crescut, es fa més gran que les hortalisses i arriba a ser un arbre; fins i tot vénen els ocells del cel a fer niu a les seves branques .

Els digué també una altra paràbola:

– Amb el Regne del cel passa com amb el llevat que una dona va posar dins tres mesures de farina, fins que tota la pasta va fermentar.

Tot això, Jesús ho digué a la gent en paràboles, i no els deia res sense paràboles. Així es va complir allò que havia anunciat el profeta:

Obriré els llavis
per parlar en paràboles,
proclamaré coses
que estaven amagades
des de la creació del món.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui tenim dues imatges que ens presenta Jesús sobre el que és petit i el que és gran.

• Quan es tracta de l’experiència de fe, del que té a veure amb el foc de la divinitat, sembla que el cap se’ns va cap a les grans coses: el foc de la divinitat l’imaginem associat a grans esdeveniments, a grans fets, grans coses.

• Doncs bé, Jesús de manera repetida, i en el seu mateix naixement (el signe del Messies pels pastors va ser un infant acabat de néixer embolicat en una faixa, a una menjadora) ens fa veure que a Ell se’l troba en allò petit, en allò que no figura, que no crida l’atenció.

• Un gra de mostassa, petitíssim, insignificant aparentment, és la imatge que troba Jesús per expressar el dinamisme del Regne: d’aquell gra insignificant i gairebé invisible, surt un arbre que fa ombra i acull els ocells…

• Encara que les llavors que jo pugui sembrar em semblin petites, són llavors de Regne? Són llavors carregades de dinamisme de creixement i d’acollida?

• Què sembro jo en el meu pas per la vida? Quines llavors?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: