ESCRIT DEL BLOC Dimarts 27 Juliol 2021

2 Un mosaic que representa el miracle dels pans i els peixos, trobat en una església al costat del Mar de Galilea

Singlots es trobava a la riba oposada que Tabgha, on en les restes de dues esglésies també hi representacions artístiques de la multiplicació dels pans i els peixos. Va ser en Tabgha on tradicionalment s’ha situat el miracle i per això allà es va construir el 1982 l’església de la Multiplicació.

Singlots va arribar a tenir al voltant de 4000 habitants i es va convertir «en la ciutat cristiana més important de Galilea», va declarar a Efe Michael Eisenberg, arqueòleg de la Universitat de Haifa i director d’excavació del jaciment, situat molt a prop del territori sirià dels alts del Golan, ocupat per Israel. Els habitants de Singlots tenien el grec com a llengua franca i formaven part d’un arquebisbat del qual hi ha referències des de l’any 359, un element que demostra que a la ciutat va imperar el culte cristià des de temps primerencs, i també va acollir una petita comunitat jueva.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: