PARAULA DE DÉU Dimarts 27 Juliol 2021

Paraula de Déu

Mateu 13,36-43

Jesús deixà la gent i se’n va anar a casa. Els deixebles se li acostaren i li digueren:

—Explica’ns la paràbola del jull sembrat en el camp.

Ell els digué:

—El qui sembra la bona llavor és el Fill de l’home. El camp és el món. La bona llavor són els fills del Regne. El jull són els fills del Maligne. L’enemic que ha sembrat el jull és el diable. La sega és la fi del món, i els segadors són els àngels. Així com arrenquen el jull i el cremen al foc, així passarà a la fi del món: el Fill de l’home enviarà els seus àngels a arrencar del seu Regne tots els qui fan caure en pecat i els qui obren el mal, i els llançaran a la fornal ardent; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents. Llavors els justos resplendiran com el sol en el Regne del seu Pare. Qui tingui orelles, que escolti.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La paràbola del blat i el jull ens recorda que en la vida real, no es pot destriar tan fàcilment el bé del mal. Sovint, bones accions venen barrejades d’ambigüitats, i al revés, aparents fets negatius poden tenir llavors de novetat i d’una vida inesperada.

• No ens toca a nosaltres ser jutges ni atribuir-nos el paper de destriadors de quelcom que ens supera.

• En canvi, sí ens toca, com diu Jesús en la paràbola, ser pacients, ser respectuosos amb el creixement de les llavors, no precipitar-nos a arrencar el que ens sembla negatiu o dolent.

• Serà el temps, serà el Senyor, qui farà la tria, qui ens mostrarà el bé que hi havia en tal situació que em feia patir, que em costava… i qui mostrarà que enmig d’aquelles males plantes hi havia també llavors de vida.

• Potser avui puc demanar al Senyor que em doni paciència i capacitat d’espera front les coses que em costen o que crec que són inútils o penso que no serveixen. Potser junt amb el jull d’aquesta negativitat hi ha llavors de creixement que esperen a donar fruit…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: