ESCRIT DEL BLOCDijous 29 Juliol 2021

El método Kominsky

Dos entranyables rondinaires en la seva vellesa

El segment de la tercera edat és dels més oblidats i menyspreats a nivell de creació de sèries, a l’estar obsessionades moltes cadenes i plataformes amb productes destinats de manera preferent als adolescents i joves adults. Per això sèries recents com ‘El Mètode Kominsky’ o anteriorment ‘Grace & Frankie’ han encertat de ple a l’entrar de ple en els problemes de la vellesa i les formes d’afrontar-los des d’una perspectiva còmica, però una mica més àcida que com va fer en el seu moment la meravellosa ‘Les Noies d’Or’.

El mètode Kominsky’ ens mostra les històries de dos vells amics que han compartit molts moments personals i professionals, quan comencen a ser conscients que estan afrontant els últims anys de la seva vida. La seva vellesa Podeu afrontar des de la simple resignació, fins l’obstinació per intentar retardar l’inevitable en un meravellós retrat de l’amistat en la tercera edat.

La presència de dos grans actors com Michael Douglas i Alan Arkin, ens permet gaudir d’un entreteniment d’altíssima qualitat amb les dues estrelles interaccionant en uns diàlegs carregats d’ironia i de pulles de tot tipus durant les tres temporades que ha durat ‘El mètode Kominsky’ , amb la seva recent final com el moment ideal per analitzar-la en el present article.

Nota:

Al comentari i recomenacio de la sèrie televisiva El método Kominsky, es parla de que un dels protagonistes representa ser un membre de Cienciologia.

Per aquest motiu crec oportú dir que es i com es aquesta secta.

¿Qué es la Cienciologia y cuáles son sus creencias?

Cienciologia

La Cienciologia és una secta creada l’any 1952 als Estats Units per Ron Hubbard, anteriorment escriptor de ciència-ficció. A l’origen era una filosofia laica, però des del 1953 es va presentar com una «filosofia religiosa aplicada», representada principalment per l’anomenada Església de la Cienciologia. Promou un mètode anomenat pel seu fundador «Dianètica» i, de manera més àmplia, exposa un conjunt de creences i de pràctiques relatives a la naturalesa de l’home i al seu lloc en l’univers.[1]

La Cienciologia proposa millorar gradualment la vida dels seus adeptes. Ron Hubbard afirmava haver desenvolupat una via precisa d’estudi religiós, constituïda per una sèrie d’etapes progressives i eficaces que, efectuades segons una certa metodologia, ajudarien l’individu a assolir un «estat d’existència molt elevat». Aquesta ascensió permetria comprendre cada cop millor el que aquest moviment considera ser «la naturalesa espiritual de l’home» i la seva relació amb el que creu ser «l’Ésser suprem».

Com que aquesta església ha mantingut una pràctica de defensar les seves tècniques mitjançant la legislació sobre els drets d’autor i els secrets comercials, alguns crítics la consideren com a una organització comercial més que religiosa. A partir dels anys 80, l’Església de Cienciologia ha recorregut sistemàticament als plets jurídics per a defensar-se de les organitzacions i dels particulars que la denuncien. Això li ha comportat les crítiques de no actuar d’acord amb la imatge d’una religió.

Actors i actrius ficats en la Cienciologia

1. 1 John Travolta. El caso de John Travolta es uno de los más públicos y notorios.

2. 2 Giovani Ribisi. …

3. 3 Michael Peña. …

4. 4 Alanna Masterson. …

5. 5 Kirstie Alley. …

6. 6 Jason Lee. …

7. 7 Ethan Suplee. …

8. 8 Tom Cruise. …

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: