ESCRIT DEL BLOC Dimecres 28 Juliol 2021

Un mosaic que representa el miracle dels pans i els peixos, trobat en una església al costat del Mar de Galilea

El mosaic trobat es trobava tapat per la caiguda del sostre de l’edifici i per les cendres de l’incendi que el va destruir. Va ser trobat en bon estat de conservació, amb colors encara vius i desvetllant «boniques i senzilles decoracions», entre elles cistelles de pa i peix que, «juntament amb la ubicació de l’església, amb vistes al mar de Galilea», connecten l’obra d’art i les creences dels feligresos locals amb el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos, que el Nou Testament atribueix a Jesucrist i que, remarca Eisenberg, va ocórrer en dues ocasions. Eisenberg precisa a més que hi ha representats «cinc pans, no pas tres ni sis», subratllant la concordança amb el relat evangèlic que evidentment els artistes tenien en ment.

La comunitat local era coneixedora del miracle dels pans i els peixos, i potser coneixia la seva ubicació aproximada «, afegeix l’expert, que considera que els creadors del mosaic» van voler crear la connexió amb un miracle que no va succeir lluny «del lloc. No obstant això, els artistes, potser procedents d’Egipte, van representar al mosaic una espècie de peix que es veu en el Nil, en comptes de la tilàpia o peix de Sant Pere, que és el característic de la Mar de Galilea.

Fascinat per la troballa, Eisenberg comenta a Haaretz que a la responsable del treball sobre l’església, Jessica Rentz, li ha somrigut la sort: «Descobrir un església bizantina amb el seu colorit mosaic de ‘catifa’ en la seva primera temporada al capdavant d’una àrea d’excavació és sorprenent. I trobar un mosaic que pot estar associat directament amb un miracle atribuït a Jesús en la seva primera temporada és un miracle en si mateix! «

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: