PARAULA DE DÉUDiumenge 1 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Joan 6,24-35

Quan la gent s’adonà que Jesús no era allí, ni tampoc els seus deixebles, van pujar a les barques i se n’anaren a Cafarnaüm a buscar Jesús.

Així que el trobaren a l’altra banda del llac, li van preguntar:

—Rabí, quan has arribat?

Jesús prengué la paraula i els digué:

—En veritat, en veritat us ho dic: vosaltres no em busqueu perquè heu vist senyals, sinó perquè heu menjat pa i heu quedat saciats. Però no us heu d’afanyar tant per l’aliment que es fa malbé, sinó pel que dura i dóna vida eterna. I el Fill de l’home us donarà aquest aliment, perquè Déu, el Pare, l’ha marcat amb el seu segell.

Ells li preguntaren:

—Com hem d’actuar per a fer les obres de Déu?

Jesús els respongué:

—L’obra que Déu vol és aquesta: que cregueu en aquell que ell ha enviat.

Li replicaren:

—I tu, quin senyal realitzes, perquè el vegem i et creguem? Què pots fer? Els nostres pares van menjar el mannà en el desert, tal com diu l’Escriptura: Els donà pa del cel per aliment.

Llavors Jesús els respongué:

—En veritat, en veritat us ho dic: no és Moisès qui us ha donat el pa del cel; és el meu Pare qui us dóna l’autèntic pa del cel. El pa de Déu és el que baixa del cel i dóna vida al món.

Ells li demanen:

—Senyor, dóna’ns sempre pa d’aquest.

Jesús els diu:

—Jo sóc el pa de vida: qui ve a mi no passarà fam i qui creu en mi no tindrà mai set.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El sermó del Pa de Vida que trobem a l’evangeli de Joan ens invita a cercar allò que realment ens alimenta. No és el pa que dóna Moisès, no és una qüestió humana: és el Pare Déu qui dona a les seves criatures allò que necessiten.

• Així, a la nostra vida, hem de buscar allò que realment ens omple de veritat, que ens sacia en profunditat. En contrast amb aquells falsos aliments que ens podem omplir a curt termini però que després ens deixen amb més gana.

• Demanem a l’Esperit el do del discerniment per: -Destriar l’aliment veritable de l’artificial o enganyós. -Reconèixer la procedència divina de tot el que rebem. Mai és el nostre mèrit, sinó fruit d’un regal. -Descobrir la crida a ser un “altre Crist” (alter Christus) per a la gent. Jesucrist és pa partit i repartit per a la humanitat, i cada cop que celebrem l’eucaristia renovem aquest mandat, renovem aquesta crida.

• Que fem nostre la demanda dels deixebles: “Senyor, dóna’ns sempre pa d’aquest”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: