PARAULA DE DÉU2 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 14, 13-21

Quan Jesús va rebre la notícia de la mort de Joan Baptista, se n’anà d’allí en una barca tot sol cap a un lloc despoblat. Així que la gent ho va saber, el seguiren a peu des de les seves poblacions. Quan desembarcà, veié una gran gentada, se’n compadí i va curar els seus malalts.

Arribat el capvespre, els deixebles s’acostaren a dir-li:

– Aquest lloc és despoblat i ja s’ha fet tard. Acomiada la gent, i que vagin als pobles a comprar-se menjar.

Però Jesús els respongué:

– No cal que hi vagin. Doneu-los menjar vosaltres mateixos.

Ells li diuen:

– Aquí només tenim cinc pans i dos peixos.

Ell els digué:

– Porteu-me’ls aquí.

Llavors va manar que la gent s’assegués a l’herba, prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, digué la benedicció, partí els pans, els donà als seus deixebles, i ells els donaren a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir els bocins de pa que havien sobrat i n’ompliren dotze cistelles. Els qui n’havien menjat eren uns cinc mil homes, a més de les dones i les criatures.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’atracció per Jesús no atura la multitud que se sent atreta per l’ensenyament del Mestre. Però el dia declina i no hi ha res preparat per acollir la gent. Molts cops a la nostra vida, ens fem en el nostre interior aquesta pregunta: “com ho podrem fer? Com m’ho manegaré per sortir-me’n? Què puc fer?”.

• Jesús invita a transcendir la limitació del present, a no posar tota l’atenció en les pròpies capacitats: Déu es fa present de les formes més impensables i en els moments més imprevisibles. Pot ser una bona ocasió, avui, per repassar a la teva vida quan Déu ha estat el Pa de Vida; quan t’ha donat forces per superar quelcom que no sabies com afrontar-ho.

• I els deixebles ho fan plegats, perquè és la comunitat que s’aplega per compartir el Pa, que no deixa ningú fora. Aquesta és la comunitat cridada a aplegar-se entorn del Crist, Paraula i Vida. Avui dia, en un context que no invita a això, se’ns demana posar la confiança en el Senyor, sabent que aquests 5 pans són suficients, perquè són instruments en mans de Déu.

• Que sapiguem viure la comunitat com un lloc on el miracle de l’amor compartit es fa quotidià i possible.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: