ESCRIT DEL BLOCDiumenge 8 d’Agost 2021

2-2/ 7Trets de les persones

5. Trien a les seves amistats

Un dels trets de les persones emocionalment fortes és que són selectives amb les persones que deixen entrar a les seves vides. Saben que no se li poden obrir les portes de el cor, de bat a bat, a tot el món.

També comprenen que una part del benestar depèn de la qualitat de relacions que estableixin amb els altres. Per això rebutgen els vincles abusius, conflictius o desgastant. Busquen, bàsicament, relacions humanes sanes.

6. No tenen por a el canvi

No tenir-li por a el canvi és un senyal inequívoc de fortalesa emocional. Si som, o ens sentim, fràgils, el normal és que busquem rutines rígides com una manera de protegir-nos. Sentim que això ens dona seguretat, encara que ens privi d’una vida més plena.

Quan ens percebem com a persones emocionalment fortes, s’aviva el desig d’explorar, de canviar. Per això busquem noves experiències. El nou sempre genera una mica de por, però també és l’única manera d’avançar en molts moments de la vida.

7. No són influenciables

Algú que és fort emocionalment qüestiona la informació que rep. Abans d’acceptar-la, la digereix i l’avalua. Li té sense cura seguir tendències o aferrar-se a les modes, físiques o mentals, de moment.

Això, per descomptat, exigeix suficient confiança en un mateix. Però, sobretot, exigeix comprendre que cada un de nosaltres, i només cada un de nosaltres, sap el que és bo per a si mateix. Per això el massiu o majoritari és tema d’examen.

Aquests són només alguns trets de les persones emocionalment fortes. Una manera didàctica d’il·lustrar una realitat que és molt més complexa. L’important no és si compleixes o no amb aquestes característiques, sinó que prenguis aquesta informació com a punt de referència per a qüestionar-te positivament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: