ESCRIT DEL BLOC DDilluns 9 d’Agost 2021

La bona i la mala sort

Diu la vella faula xinesa que els altres pobladors es van mostrar sorpresos. Segons les lleis de el lloc, ja que l’esplèndid cavall havia arribat a la granja pels seus propis mitjans, li pertanyia al granger. Tots li van dir a aquest «Quina bona sort has tingut!». Però el bon home de la nostra història només va respondre: «Potser». I després va afegir: «El que sembla una benedicció, de vegades és una maledicció».

casa oriental simbolitzant faula xinesa

Els altres no ho van entendre. Van arribar a pensar que era un home desagraït. Com no havia de pensar que era una benedicció el fet que un cavall extraordinari hagués arribat per si sol a la seva granja? L’animal, segur, costava una fortuna. Millor sort no podia tenir.

Va arribar l’hivern. Un matí el granger es va aixecar molt d’hora i va veure que la porta de l’estable es trobava oberta, de bat a bat. Es va aproximar a el lloc i va notar que el magnífic cavall ja no hi era. O bé s’havia escapat, o bé algú ho havia robat. La notícia va córrer ràpidament per llogaret.

Aviat els veïns es van fer presents a la granja. Desitjaven expressar a l’humil home desgrat. «Ho lamentem molt», li van dir. El protagonista d’aquesta faula xinesa, va romandre totalment serè. Després els va dir que no tenien res de què preocupar-se. I va afegir: «El que sembla una maledicció, de vegades és una benedicció». Els altres van pensar que estava boig.

1. La gavina i la bondat, una de les faules xineses més belles

S’explica que en un vell regne hi havia un home adinerat i poderós que estimava a les gavines. Cada matí es llevava i mirava cap al mar, que estava a prop de la seva mansió. Es quedava per hores, extasiat, contemplant aquestes aus blanques que el meravellaven.

gavina representant les faules xineses

Un dia qualsevol va trobar una gavina a la terrassa. Commocionat per la troballa es va acostar amb cura a ella i va notar que estava ferida. Amb la major dolçor la va prendre entre els seus braços i va ordenar als seus metges que la curessin. La ferida no era molt profunda i la gavina es va curar molt aviat.

Extasiat amb ella, l’home va voler gasejar-la. Va manar preparar les millors menjars per a ella … Faisà, carns exòtiques, fruites delicioses i menjars de tota mena. No obstant això, la gavina no menjava res. L’home intentava convèncer-la, però ella no accedia. Així van passar tres dies, després de la qual cosa la gavina va morir.

Aquesta és una de les faules xineses que ens ensenyen com de vegades l’amor, en realitat, no és amor, sinó egoisme. L’home d’aquesta història va creure que a la gavina li plauria el que li complaïa a ell, no el que ella necessitava.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: