PARAULA DE DÉUDilluns 9 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 25,1-13

Jesús va dir als deixebles aquesta paràbola:

»Amb el Regne del cel passarà com amb deu noies que van prendre les seves torxes per sortir a rebre l’espòs. N’hi havia cinc que no tenien seny i cinc que eren assenyades. Les que no tenien seny van prendre les seves torxes, però no es van endur oli. En canvi, les assenyades es van endur ampolles amb oli juntament amb les torxes.

»Com que l’espòs tardava, els vingué son a totes i es van adormir. A mitjanit es va sentir un clam:

»–L’espòs és aquí. Sortiu a rebre’l!

»Llavors totes aquelles noies es van despertar i començaren a preparar les seves torxes. Les noies sense seny van dir a les assenyades:

»–Doneu-nos oli del vostre, que les nostres torxes s’apaguen.

»Les assenyades respongueren:

»–Potser no n’hi hauria prou per a nosaltres i per a vosaltres; val més que aneu als qui en venen i us en compreu.

»Mentre anaven a comprar-ne, va arribar l’espòs, i les qui estaven a punt entraren amb ell a les noces. I la porta quedà tancada.

»Finalment arribaren també les altres noies i deien:

»–Senyor, Senyor, obre’ns!

»Però ell va respondre:

»–Us asseguro que no us conec.

»Vetlleu, doncs, perquè no sabeu ni el dia ni l’hora.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La història que explica Jesús és deliciosa, però inquietant alhora. Conté unes frases que veritablement fan encendre tots els nostres llums d’alerta: “I la porta quedà tancada”, ”Us asseguro que no us conec”.

• Qui de nosaltres no ha fet seves les paraules: “Senyor, Senyor, obre’ns!

• I qui de nosaltres no ha sentit que era ben cert el “Vetlleu, doncs, perquè no sabeu ni el dia ni l’hora”.

• Una realitat dura, sentenciada, un prec del cor i un avís per ajudar-nos. Vet aquí la paràbola, la petita història que ens fa recordar Llàtzer i el ric Epuló.

• Potser la clau és aquest: “L’espòs és aquí”. Qui no voldrà rebre’l? Qui passarà de llarg? L’espòs és la unió, és el camí en comú, és ser dos vivint una vida. El “ja mai més no estarem sols” del nen que acabava de descobrir Déu.

• Ara la història es fa suau i ablaneix el cor. Si Ell és aquí fes-te proïsme dels qui et surten pels teus viaranys, algú te’ls porta, atura’t i escolta’ls, torna’ls la paraula que et diuen bescanviada en amor. Potser és el teu veí, potser és el teu germà, potser la dona gran que has conegut, potser l’infant, el net que ha arribat, potser la teva amiga, potser el teu company, potser un desconegut que un dia t’ha parlat… Simfonia de veus que t’envia l’espòs, escollides o no, volguts o no.

• Ara, clar, perquè tot això passi, com que ens pot venir son i caure adormits, caldrà que algú faci el clam: l’espòs ha arribat, sortiu a rebre’l! Beneïts mitjancers. Quanta feina apassionant si algú sent que l’espòs hi és, que potser tarda, però sempre arriba. Preparem el cor!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: