ESCRIT DEL BLOC DDivendres 13 d’Agost 2021

2-3Els vincles que ens incorporen a altres persones.

2 Hem de saber com enfortir uns lligams més que altres d’acord amb la reflexió personal que fem sobre el que ens uneix a certes persones en l’actualitat Ara bé, no tot el tipus d’interaccions amistoses que establim amb altres persones són profitoses; en nombroses pot ser que ens equivoquem en la nostra elecció.

D’aquesta manera, va diferenciar entre 3 tipus d’amistat: per interès (quan els dos comparteixen una raó instrumental que els fa sostreure un benefici mutu, la qual cosa ve a ser una interacció de conveniència), per plaer (amics amb els que senzillament t’ho passes bé, emperò que no existeix entre ells aquesta intimitat compartida) i, en darrer lloc, la qual cosa el filòsof va cridar com la «amistat perfecta»: la més persistent en l’època que neix de el cost que atorguem a les virtuts de l’altre i que ens fan voler estar a prop.

D’aquesta manera, va diferenciar entre 3 tipus d’amistat: per interès (quan els dos comparteixen una raó instrumental que els fa sostreure un benefici mutu, la qual cosa ve a ser una interacció de conveniència), per plaer (amics amb els que senzillament t’ho passes bé, però que no existeix entre ells aquesta intimitat compartida) i, en darrer lloc, la qual cosa el filòsof va nomenar com la «amistat perfecta»: la més persistent en l’època que neix de el cost que atorguem a les virtuts de l’altre i que ens fan voler estar a prop.

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: