PARAULA DE DÉUDivendres 13 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 19, 3-12

Uns fariseus es van atansar a Jesús i, per posar-lo a prova, li preguntaren:

– ¿És permès a un home de divorciar-se de la seva dona per qualsevol motiu?

Jesús els va dir:

– ¿No heu llegit en l’Escriptura que el Creador, des del principi, els va fer home i dona ?

I digué encara:

– Per això l’home deixa el pare i la mare per unir-se a la seva dona, i tots dos formen una sola carn. Per tant, ja no són dos, sinó una sola carn. Allò que Déu ha unit, que l’home no ho separi.

Ells li pregunten:

– Doncs com és que Moisès va ordenar que, si el marit vol divorciar-se, doni a la seva muller un document de divorci?

Jesús els respon:

– Moisès us va permetre de divorciar-vos de la muller per la vostra duresa de cor. Però al principi no era pas així. I jo us dic que el qui es divorcia de la seva dona, fora del cas d’una relació il·legítima, i es casa amb una altra, comet adulteri.

Els deixebles li diuen:

– Si la situació entre marit i muller és aquesta, val més no casar-se.

Ell els respongué:

– No tothom comprèn aquest ensenyament, sinó tan sols aquells a qui Déu ho concedeix. Hi ha qui no pot casar-se perquè ha sortit així de les entranyes de la mare; a d’altres, els homes els n’han fet incapaços; però n’hi ha que renuncien a casar-se per causa del Regne del cel. Qui ho pugui comprendre, que ho comprengui.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El pensador polonès Bauman parla de les «relacions líquides» en el context d’una cultura que viu en constant transformació; relacions fragmentades, que es mouen segons els nostres interessos i en les que paraules com fidelitat i gratuïtat no tenen cap sentit. També els contemporanis de Jesús patien aquest tipus de relació fràgil i -en el context del matrimoni- masclista i que deixava la dona en situació de vulnerabilitat.

• M’agrada llegir aquest Evangeli com una invitació a la fidelitat, a romandre al costat dels amics i de les persones estimades. Potser el nostre projecte de vida passi pel matrimoni o pel celibat, però d’una manera o altra estem cridats a cuidar aquelles persones que Déu ens ha regalat com a part de la nostra vida i de la nostra història. No podem rebutjar «per qualsevol motiu» aquells que fan part del nostre teixit.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: