SOLEMNITAT DE L’ASSUPCIO DE LA MARE DE DÉU

ESCRIT DEL BLOC D
Diumenge 15 d’Agost 2021

L’agost a casa nostra acostuma a que la meitat del país generalment està de vacances, però si hi ha uns dies en què sembla que tothom faci un parèntesi és per celebrar la Mare de Déu d’agost (Santa Maria), el dia 15, i el cap de setmana posterior o anterior. En la província de Girona molts pobles celebren la seva festa major aquest cap de setmana llarg. Hi ha qui no es perd mai la festa del poble o de la ciutat on viu habitualment, però la festa és una cita ineludible és la del poble on s’ha nascut o el poble en què s’ha estiuejat tota la vida.

La festa pot ser més gran o més petita, i encara que el programa d’activitats s’hagi aprimat per culpa del COVI 19

La festa del poble sempre és un esdeveniment social i l’excusa per retrobar-se amb els amics d’infantesa o de l’estiu ont es troben tots, amics de una vida.

I no i pot faltar la cellebracio de la missa solemne de festa major i que en molts pobles la presideix el Bisbe de la Diócesis, al menys aquesta es la vivència que tinc dels Bisbat de Girona, “es quant el pastor recull a tot el seu remat “.

CÀNTIC A MARIA

La meva ànima

canta al Senyor

el meu esperit

celebra Déu, Salvador

perquè ha mirat

la petitesa de la seva serventa.

EL SEU NOM ÉS SANT

I L’AMOR QUE TÉ S’ESTÉN

DE GENERACIÓ EN GENERACIÓ

DE GENERACIÓ EN GENERACIÓ.

Les obres del seu braç

són potents i grans.

Dispersa els homes de cor altiu.

Derroca els poderosos

i exalça als humils

omple de béns els pobres.

Al seu servent

ha protegit el Senyor

com ho havia promès

als nostres pares fa temps

i s’ha recordat del seu amor

a Abraham per sempre.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: