ESCRIT DEL BLOC DDilluns 16 d’Agost 2021

La veritat és que els vells solen a ser molt alegres i simpàtics

Si fos possible una mena de metamorfosis d’anar i tornar, voldria esdevenir així de cop i sobte ser vell. La veritat és que els vells solen a ser molt alegres i simpàtics i d’alguna manera m’agrada estar una estona amb ells, parlo de quant vaig a veure la meva mare a la residencia on ella i viu.

En vida de la meva mare,tenia norantè nou anys i jo estàvem mirant la televisió, i en aquells morents, entrevistaven a una persona gran. Vaig admirar la saviesa acumulada, la serenor que li permetia contar les coses dures, el judici comprensiu de la història i dels qui la teixeixen i, com de la majoria de gent gran, m’impressionà la veritat dita amb totes les lleters i sense aspro.

Hom s’adona, en contemplar una persona d’edat avançada, mes o menys com la meva mare, que la forja de la personalitat arrodonida és un llarg procés. I que s’obté si la personalitat arrodonida és un llarg procés. I que s’obté, si la manca de salut no ho espatlla, quan el mateix cos ha sofert un considerable desgast, la vida arriba al seu terme, les vanitats han minvat necessàriament i un ja no té res a perdre en el gran teatre del món. Un vell potser enormement lliure, intensament pacificador, vertader sense crueltat ni enfadament. Quina Sort !

Ës clar que hom no pot esdevenir vell de cop.

Es< una fita que el pas del temps ens procurarà inexorablement. Però sí que podem caminar ver la maduresa amb la paciència de saber que s’adquireix lentament i que és patrimoni dels anys atorgar-la amb una certa qualitat.

Cal, doncs, posar els mitjans per a seu vertader sense enfadar-se, esdevenir lliures sense crispacions, tenir menys respecte humà connectat amb el propi futur, ser pacient en l’adversitat, mantenir la tranquil·litat espiritual en les dificultats i no treure ressentiment ni de les males passades. Sí, es tracta de créixer en totes les virtuts que acompanyen la fe, l’esperança i la caritat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: