PARAULA DE DÉUDilluns 16 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 19,16-22

Un jove anà a trobar Jesús i va preguntar-li:

–Mestre, quina cosa bona haig de fer per a obtenir la vida eterna?

Jesús li digué:

–Per què em preguntes sobre el que és bo? Un de sol és bo. Si vols entrar a la vida, guarda els manaments.

Ell li preguntà:

–Quins?

Jesús li respongué:

— No matis, no cometis adulteri, no robis, no acusis ningú falsament, honra el pare i la mare, i estima els altres com a tu mateix.

El jove li va dir:

–Tot això ja ho he complert. Què em falta encara?

Jesús li respongué:

–Si vols ser perfecte, vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me.

Quan aquell jove va sentir aquestes paraules, se n’anà tot trist, perquè tenia molts béns.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El que caracteritza que el nostre cor es mantingui jove és rebre el dia que despunta com a regal de l’amor de Déu, saber-nos estimats gratuïtament, deixar-nos anar omplint d’Ell i deixar fluir la Vida perquè s’escampi per tota la terra. És aquesta la cosa bona que es qüestiona?

• Un de sol és bo, el Pare! És l’excel·lència, la seva naturalesa és el desig de donar-se, de compartir l’amor amb les criatures, lliurement, sense esperar-ne el retorn, vessar-se en els cors malgrat que no el sapiguem copsar, això el fa únic.

• En l’horitzó de la nostra vida albirem la vida eterna, i amb confiança, a l’amic Jesús li preguntem quins passos cal fer per arribar-hi. La resposta es resumeix en complir els manaments que no són altra cosa que viure amb amor totes les situacions de la vida quotidiana. La nostra resposta és categòrica com la del noi?

• Creiem que la vida eterna és ser U amb el Pare, així ho hem après de Jesús, amor amb el Pare des de sempre, lliurat per nosaltres perquè ja, ara i aquí, la degustem, delitosos de com serà.

• Jesús amb les seves paraules i la seva vida ens mostra com assolir-la: donant-nos del tot, donant-ho tot!! L’amor que d’Ell rebem oferint-lo als altres, en els quals Ell habita, per retornar-li i així unificar-nos en l’amor, el seu. La resposta és revolucionària!! En aquesta aventura ell ens fa de guia.

• “La diferència entre donar-ho tot o gairebé tot és infinita”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: