PARAULA DE DÉUDimarts 17 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 19,23-20

 Then Jesus said to his disciples, ‘Truly I tell you, it will be hard for a rich person to enter the kingdom of heaven. Again I tell you, it is easier for a camel to go through the eye of a needle than for someone who is rich to enter the kingdom of God.’ When the disciples heard this, they were greatly astounded and said, ‘Then who can be saved?’ But Jesus looked at them and said, ‘For mortals it is impossible, but for God all things are possible.’

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Un dels fragments més contundents de Mateu, quan explica com n’és de difícil, que un ric entri en el Regne del Cel. Així ho posa en llavis de Jesús. I la comparació del camell i el forat de l’agulla, no fa més que exemplaritzar d’una manera gràfica la sentencia de Jesús.

• Cal dir que el Regne de Déu no vol dir tant el cel, més enllà de la vida i de la mort. Sempre ha estat aquell moviment humà i religiós que Jesús proposa als seus seguidors i seguidores: estar en comunió amb els seus pensaments, tenir les mateixes actituds, veure la vida i les persones tal com ell les veia, fer de la terra un cel anticipat. Construir, de fet, un món nou. Un món en el qual les persones, especialment els més pobres, s’hi trobin bé, reconeguts en la seva dignitat.

• Però la riquesa és aquell monstre que va podrint el nostre cor, aquell ídol que no té en compte els altres. Ja el salm 135, parlant del idòlatres, deia que, com els seus déus, tenen orelles però no hi senten, tenen ulls però no hi veuen, no parlen, no viuen, no… Això és el que fa el culte al diner, capaç de convertir la persona humana en un ésser sense sensibilitat, sense cor, sense ànima. Per això Jesús acaba sentenciant: per a Déu és possible fer aquest “miracle” de recuperar aquell que estava mort…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: