ESCRIT DEL BLOCDivendres 20 d’Agost 2021

4 de 4 últim

El llibre maleït de Josep Pla

Cinc perles del text català

“Tothom juga les seves personals il·lusions al cavall de la República, passant per sobre de les ruïnes de jerarquies, partits i organitzacions destrossades per la Dictadura. Tothom […] espera que, a República vinguda, es treballarà menys i es guanyarà més, cosa que assegurarà l’ascensió social còmoda i fàcil, obturada ara per la presència de la monarquia”.

“Primo de Rivera perdé una ocasió potser única per plantejar el problema català”.

“Macià arriba a Barcelona. No passa res. L’organitzador del cop de Prats de Molló és considerat com un representant del més grotesc quixotisme […]. La policia, però, el deté i la inversió sentimental comença […]. Quan Macià torna a Barcelona, la seva personalitat i màrtir d’heroi ja ha estat formada. L’ha formada el Govern”.

“Companys la proclamava [la Segona República], en aquell mateix moment, a Barcelona davant els vianants astorats de la plaça de Sant Jaume… Hi havia a Espanya una gran exaltació però la davallada no s’havia iniciat”.

“«¡Que se vaya! ¡Que se vaya! ¡Muera el rey!» Més que una manifestació política, sembla una mala tarda de toros en qualsevol arena

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: