PARAULA DE DÉUDivendres 20 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 22,34-40

Quan els fariseus van saber que Jesús havia fet callar els saduceus, es reuniren tots junts, i un d’ells, que era mestre de la Llei, per provar-lo li va fer aquesta pregunta:

–Mestre, quin és el manament més gran de la Llei?

Jesús li digué:

–«Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament.» Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: «Estima els altres com a tu mateix.» Tots els manaments de la Llei i dels Profetes es fonamenten en aquests dos.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquell fariseu era Mestre de la Llei però, mira per on, no tenia clar què era el més important d’allò de que n’era Mestre. Si més no, era una bona ocasió per posar a prova Jesús. I allò que pel fariseu era una qüestió complicada i fosca troba en Jesús una resposta clara i contundent i que potser li complicarà la vida.

• Sí. El primer manament és ben clar: estimar Déu amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament … Però és inseparable del segon que n’és la garantia: Estima els altres com a tu mateix.

• No sabem la reacció d’aquell fariseu. Per què no pensar que va escoltar i acollir les paraules de Jesús i des d’aquell moment va esdevenir un autèntic Mestre de la Llei?

• Com estimo Déu? En tinc la garantia?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: