ESCRIT DEL BLOCDilluns 23 Agost 2021

La millor manera de mostrar gratitud? Valora el que tens

1 La gratitud i la ciència

Diversos estudis han demostrat que la gratitud pot tenir molts beneficis per a la teva salut física i psicològica. El seu efecte és tan gran que és molt important dedicar encara que sigui alguns minuts a el dia per apreciar el que tenim.

Per exemple, diversos estudis del Mindfulness Awareness Research Center de la Universitat de Califòrnia van descobrir que desenvolupar l’acte psicològic de la gratitud canvia l’estructura molecular del cervell.

Quan et sents agraït, actives les àrees del teu cervell encarregades de el pensament moral. Això també activa els centres emocionals i sistemes de recompensa de el cervell, però principalment l’escorça prefrontal. Aquesta part de el cervell està involucrada en el comportament cognitiu complex. També participa en el procés de presa de decisions, el comportament social i l’expressió de la personalitat. Una altra part de cervell que s’activa és el còrtex del cíngol anterior, que és l’àrea responsable de les emocions i l’empatia.

Com es va comprovar això? Els equips d’investigadors van sotmetre a diverses persones a diverses proves, que van implicar expressar gratitud per diverses setmanes. El resultat va ser molt positiu. El patró d’activació cerebral esmentat anteriorment es va reflectir en un augment dels nivells de benestar dels participants: les persones van indicar sentir-se amb menys problemes de salut en general i es van qualificar a si mateixos amb taxes més baixes d’ansietat i depressió. A més, van afirmar tenir nivells de productivitat més alts a el sentir-renovats per tenir un millor somni per les nits.

Algunes formes de conrear la gratitud

Al despertar, comença el teu dia agraït amb el que tens. El reconeixement és la base de la gratitud, ja que moltes vegades donem les coses per fet.

És cert que desitjar les coses pot motivar-te a aconseguir-les, però això no hauria d’afectar la teva estima per la teva vida actual. Aquesta és la base de la teva autoestima. És d’on sorgeixen moltes de les emocions que experimentes. Per tant, la gratitud és una de les emocions més positives que hem de desenvolupar.

Un bon exercici per estimular la gratitud és escriure una carta o un missatge algú que t’hagi ajudat en alguna cosa. No importa si ha passat molt temps des que va succeir. A més, pots passar uns minuts a el dia meditant sobre les coses per les quals et sents agraït. Una altra idea és portar un diari on puguis escriure tres coses que agraeixes. Això pot ajudar-te a valorar el que tens.

En conclusió, aquestes són formes molt fàcils d’ajudar-te a recordar que també has de valorar el present, principalment quan et sentis frustrat per no tenir el que desitja.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: