PARAULA DE DÉUDimarts 24 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Joan 1, 45-51

Felip va trobar Natanael i li digué:

– Hem trobat aquell de qui van escriure Moisès, en els llibres de la Llei, i també els profetes: és Jesús, fill de Josep, de Natzaret.

Natanael li replicà:

– De Natzaret en pot sortir res de bo?

Felip li diu:

– Vine i ho veuràs.

Quan Jesús veié Natanael que venia cap a ell, digué:

– Mireu un autèntic israelita, un home que no enganya.

Li diu Natanael:

– D’on em coneixes?

Jesús li respon:

– Abans que Felip et cridés, t’he vist sota la figuera.

Li diu Natanael:

– Rabí, tu ets el Fill de Déu, tu ets el Rei d’Israel.

Jesús li digué:

– ¿Creus només perquè t’he dit que t’havia vist sota la figuera? Coses més grans veuràs!

I afegí:

– Us ho ben asseguro: veureu obert el cel, i els àngels de Déu pujant i baixant sobre el Fill de l’home.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli, la Bona Nova és, en definitiva, la narració, el relat d’un Encontre, d’una Trobada, el relat d’una experiència d’Amor, de misericòrdia i d’amistat que es dóna al lloc on som tocats per la Presència de Déu, pel pas de Jesús.

• Avui veiem a Felip, missatger inquiet d’aquesta experiència i a Natanael atret sense remei per la persona de Jesús. Avui ells ens diuen: “Vine i ho veuràs!”, convidant-nos a fer memòria d’aquell lloc, d’aquell moment on la nostra fe va quedar segellada per l’experiència d’una relació d’Amor i d’amistat, d’intimitat i de fidelitat.

• Jesús va trobar Natanael sota la figuera. Quina és la nostra figuera avui? Quins llocs, persones, vivències de la nostra vida quotidiana estan cridats a transformar-se en espais de Trobada i de Relació? Deixar-se tocar per aquesta Presència amorosa de Déu és obrir-se també a una mirada plena d’admiració, que contempla la realitat no amb cansament o amb la sensació de que ja ho sap tot, sinó amb innocència i bondat, per sentir dir dels llavis de Jesús: “encara veuràs coses molt més grans”.

• Deixem-nos trobar avui en la nostra nuesa, a la nostra figuera particular, sense cuirasses, a cor obert… deixem-nos atreure per aquest Déu que és relació d’Amor i de tendresa.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: