PARAULA DE DÉUDimecres 25 d’Agost 2021

Paraula de Déu

Mateu 23,27-32

Jesús va dir:

– Ai de vosaltres, mestres de la Llei i fariseus hipòcrites, que sou com sepulcres emblanquinats: de fora semblen bonics, però per dintre són plens d’ossos i de tota mena d’impuresa! Igualment vosaltres, de fora sembleu homes justos, però per dintre sou plens d’hipocresia i de maldat.

Ai de vosaltres, mestres de la Llei i fariseus hipòcrites, que construïu monuments sepulcrals als profetes i decoreu les tombes dels justos, i dieu: «Si haguéssim viscut en temps dels nostres pares, no hauríem pres part al costat d’ells en la mort dels profetes»! Dient això doneu testimoni contra vosaltres mateixos que sou els fills dels qui van assassinar els profetes. Doncs bé, acabeu d’omplir la mesura dels vostres pares!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Dur al·legat contra la hipocresia el que llegim a l’evangeli d’avui. Ja poden passar els segles que les maneres de procedir de la raça humana semblen no evolucionar gaire. Però per sort, en aquest Regne de Déu hi ha moltes maneres d’entendre la vida o de estar present en aquest món.

• Potser pugui servir-nos per a la interpretació del text d’avui la imatge, el testimoni del Bisbe Pere Casaldàliga (mort fa uns dies). Les seves «causes» han estat fidel reflex d’una vida de contínua de lluita contra els «sepulcres blanquejats». L’activitat d’aquest esforçat lluitador social ha estat tot un exemple. Ens trobem amb una persona creient que de manera radical ofereix la seva vida des de la primera línia des del testimoni de la llibertat. La seva «passió per Déu» el va portar a humanitzar la humanitat practicant la proximitat. Sant Pere Claver i Sant Antoni Maria Claret, sants i veïns d’aquesta terra nostra, van ser fonts d’inspiració per a la seva tasca evangelitzadora.

• Entre nosaltres i en aquests temps difícils, on costa endevinar un futur que sembla com «aparcat», segueix havent-hi un gran camp d’acció. S’obre davant nostre un panorama incert on uns parlen d’oportunitat de «reconstrucció». Potser és més encertat proposar una «renovació» o «reconversió» tenint a l’evangeli com a guia principal.

• Que la pregària d’avui i aquests testimonis que cadascú coneix ens ajudin en aquesta complexa travessia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: